Ovo je jedna vrsta projare vrlo socna i ukusna , ovo je nesto sto morate da probate i imate u svojim receptima.Ja sam vrlo zadovoljna sa ovim receptom , po mom misljenju jedan od boljih....ali to je stvar ukusa.
Recept,
3 jaja,
2 dec brasna,
1 dec kukuruznog brasna ( polenta)
2 dec griza,
1½ dec ulja,
2 dec mleka prasak za pecivo i
250 grama sira i
soli
Za prelivanje vec gotove pecene proje ide 2½ dec mleka.
Umuti jaja pa dodati mleko ulje i na kraju sve suve sastojke brasno , kukuruzno i griz sa praskom za pecivo i malo soli ( po ukusu )
. Ddati na kraju izmrvljeni sir ( 250 grama)
Peci u podmzanoj formi/ tepsiji od 22 do 24 cm. Peci na 220 stepeni 20 minuta.
Pecenu proju izvuci iz rerne i preliti sa 2½ dec hladnog mleka. Vratiti u rernu jos nekih 5 minuta.
Ovako je bila servirana prvi put kad sam je pravila,,,,
A ovako socno je izgledala unutra....
Recept,
3 jaja,
2 dec brasna,
1 dec kukuruznog brasna ( polenta)
2 dec griza,
1½ dec ulja,
2 dec mleka prasak za pecivo i
250 grama sira i
soli
Za prelivanje vec gotove pecene proje ide 2½ dec mleka.
Umuti jaja pa dodati mleko ulje i na kraju sve suve sastojke brasno , kukuruzno i griz sa praskom za pecivo i malo soli ( po ukusu )
. Ddati na kraju izmrvljeni sir ( 250 grama)
Peci u podmzanoj formi/ tepsiji od 22 do 24 cm. Peci na 220 stepeni 20 minuta.
Pecenu proju izvuci iz rerne i preliti sa 2½ dec hladnog mleka. Vratiti u rernu jos nekih 5 minuta.
Ovako je bila servirana prvi put kad sam je pravila,,,,
A ovako socno je izgledala unutra....
Нема коментара:
Постави коментар