Recept za ove na izgled vrlo interesantne kifle sam, nasla na blogu Gastronomija i naravno da sam morala da ih isprobam.
Pronasla sam jos dosta recepata sa sarenim kiflicama koje su slicne samo je postupak pravljenja malo drugaciji .
Razlika je sto sam ja po receptu spojila braon i belo testo i onda ga oklagijom istanjila tako da su kiflice bile skroz sarene za razliku od dvobojnih gde se stavi belo testo i braon preko njega.
Mozda u ukusu nema razlike jer je princip ( urmasica) isti sa serbetom jedino je mala razlika u nacinu i izgledu.
Jedne su sarene a druge su u dve boje svako testo za sebe ( jedno preko drugog)
Kiflice su pravljene po ovom receptu:
2 jaja,
1 kasika secera,
2 dl mleka,
2 dl ulja,
kesica suvog kvasca + 1 prasak za pecivo,
i brasna prema potrebi
2 kasicice kakao
Serbet se pravi od :
6 malih soljica secera
i 8 soljica vode
Od sastojaka napravi testo i podeli u dva dela i u jedan stavi kakao.
Ta dva testa ostavi da odstoje i narastu.
Kad testo naraste razvuci obadve kore svaku za sebe debljine 0,5 cm.
Stavite jednu koru preko druge i uvite u rolat.
Taj rolat iseci na 1 cm debljine i razvuci oklagijom testo ponovo ( kao na slici) da budu dovoljno velike da moze da se uvijaju u kiflice
Peci na 200 stepeni 20 do 25 minuta.
Pecene kiflice prebaciti u jedan dublji pleh i preliti vrucim serbetom koji ste predhodno napravili. Kiflice bar mene su podsetile dosta na urmasice.
Нема коментара:
Постави коментар