Ako imate 2 ili nekoliko kruski u kuci obavezno isprobajte ovaj kolac necete se pokajati Kruske budu tako socne u njemu
Svi ostali sastojci su oni koji vec postoje u kuci a kolac je odlican.
Testo:
150 grama margarina
2 decilitara secera,
3 jaja,
2 kasicice praska za pecivo
3½ brasna i
½ decilitara jogurta.
Fil;
2 vece kruske oljustene i podeljene na 4 dela ( 2 kruske 8 delova)
2 kasicica cimeta i
2 kasicice vanil secera i
1 decilitar braon secera ( moze i obican)ili obicnog secera ako nemate braon Ovo pripremite pre nego da pocnete sa ostatkom kolaca da kruske odstoje neki minut u to.
Garniranje :
secer u prahu
Pre nego da pocnete da mesite testo za kolac prvo oljustite kruske u isecite na delove posecerite stavite cimet i vaniliju i ostavite malo da odstoji dok vi pripremite za mucenje.
Postupak pravljenja je sledeci
;Umutiti penasto puter ili margarin sa 2 dec secera pa dodavati jaja jedno po jedno muteci celo vreme dok se ne dobije glatka masa
,Kada mislite da je gotovo to jest kad masa postane kremasta i bela dodati suve sastojke brasno i pecivo i na kraju dodate pola dec jogurta.
Saspete u formu ili kuglof ( predhodno pouljen) od 1½ litre i kada ste sasuli onda zabodete te kruske u testo sa malim razmakom izmedju Saspite i onaj secer ili saft sto je ostao i posuti po celom kolacu,
Peci u donjem delu sporeta otprilike 45 minuta na 175stepeni.
Ohladiti kolac pre nego da ga izvuceta iz forme i pre serviranja posuti secerom u prahu.
Recept isproban mnogo puta a uzet je iz jednih Svedskih novina.
Vrlo isplatljiv jer su to sastojci koje vec imamo kod kuce a mekan i socan dugo(dok se ne pojede)
Nadam se da ce vam se svideti i rado mi napisite ako ste probale ili ako vec imate nesto vase sto je slicno tome , pa da malo razmenimo misljenja ( jer i ja se ucim i rado uzimam tudje ideje )
.Prijatan dan vam zelim!
Svi ostali sastojci su oni koji vec postoje u kuci a kolac je odlican.
Testo:
150 grama margarina
2 decilitara secera,
3 jaja,
2 kasicice praska za pecivo
3½ brasna i
½ decilitara jogurta.
Fil;
2 vece kruske oljustene i podeljene na 4 dela ( 2 kruske 8 delova)
2 kasicica cimeta i
2 kasicice vanil secera i
1 decilitar braon secera ( moze i obican)ili obicnog secera ako nemate braon Ovo pripremite pre nego da pocnete sa ostatkom kolaca da kruske odstoje neki minut u to.
Garniranje :
secer u prahu
Pre nego da pocnete da mesite testo za kolac prvo oljustite kruske u isecite na delove posecerite stavite cimet i vaniliju i ostavite malo da odstoji dok vi pripremite za mucenje.
Postupak pravljenja je sledeci
;Umutiti penasto puter ili margarin sa 2 dec secera pa dodavati jaja jedno po jedno muteci celo vreme dok se ne dobije glatka masa
,Kada mislite da je gotovo to jest kad masa postane kremasta i bela dodati suve sastojke brasno i pecivo i na kraju dodate pola dec jogurta.
Saspete u formu ili kuglof ( predhodno pouljen) od 1½ litre i kada ste sasuli onda zabodete te kruske u testo sa malim razmakom izmedju Saspite i onaj secer ili saft sto je ostao i posuti po celom kolacu,
Peci u donjem delu sporeta otprilike 45 minuta na 175stepeni.
Ohladiti kolac pre nego da ga izvuceta iz forme i pre serviranja posuti secerom u prahu.
Recept isproban mnogo puta a uzet je iz jednih Svedskih novina.
Vrlo isplatljiv jer su to sastojci koje vec imamo kod kuce a mekan i socan dugo(dok se ne pojede)
Nadam se da ce vam se svideti i rado mi napisite ako ste probale ili ako vec imate nesto vase sto je slicno tome , pa da malo razmenimo misljenja ( jer i ja se ucim i rado uzimam tudje ideje )
.Prijatan dan vam zelim!
Нема коментара:
Постави коментар