Priblizava se Uskrs i i verovatno vecina zena razmislja kako umesiti uskrsnju pogacu a ne ponoviti se , uraditi drugacije. Ja sam uveliko u potrazi za novinm idejama ali nisam ni za one komplikovane koje oduzmu pola dana ili moras da budes profesionalac da bih napravio savrseno , zato mislim da ce biti nesto jednostavno ali opet drugacije ...
Dok ja trazim dalje evo slika proslogodisnje pogace i nekih vencica koji su meseni ranijih godina
Provereno testo koje skoro uvek koristim za pogace je sledece;250 grama mlakog mleka, 25 gr kvasca, 1 jaje, 40 gr biljnog margarina, ( otopljenog)soli malo secera i otprilike 500 gr brasna
Mleko i kvasac , secer i malo brasna ostavi da nadodje 10 minuta a u posudu za mesenje staviti brasna jaje i soli i zamesiti testo. Treba da nadolazi 30 munyúta a zatim pravim pogacu po zelji .
Pecem obicno 20 do 25 minuta na 200 stepeni u predhodno zagrejanoj rerni.
ovo testo moze i da se puni sa sirom i spanacem cak i sltko da se pravi sa malo vise secera u testu...
Dok ja trazim dalje evo slika proslogodisnje pogace i nekih vencica koji su meseni ranijih godina
Provereno testo koje skoro uvek koristim za pogace je sledece;250 grama mlakog mleka, 25 gr kvasca, 1 jaje, 40 gr biljnog margarina, ( otopljenog)soli malo secera i otprilike 500 gr brasna
Mleko i kvasac , secer i malo brasna ostavi da nadodje 10 minuta a u posudu za mesenje staviti brasna jaje i soli i zamesiti testo. Treba da nadolazi 30 munyúta a zatim pravim pogacu po zelji .
Pecem obicno 20 do 25 minuta na 200 stepeni u predhodno zagrejanoj rerni.
ovo testo moze i da se puni sa sirom i spanacem cak i sltko da se pravi sa malo vise secera u testu...
Нема коментара:
Постави коментар