Ne verujem da postoji neko ko ne voli krofne . u svakom slucaju moja deca obozavaju krofne i cesto sam ih pravila tokom svih ovih godina.
Isprobala sam mnoge recepte ali sa ovim sam jako zadovoljna i zao mi je da se ne secam odakle mi je recept ali znam da je sa interneta
Nisu komplikovane za praviti a izgledale su kao iz pekare.
Recept;
40 grama kvasca
oko 800 grama brasna
400 ml mleka
0,5 dec ulja
2 jaja
4 kasika secera
malo soli
korica od jednog rendanog limuna
40 grama kvasca potopiti u mlakom mleku sa kasikom secera i ostaviti da se podigne da se stvori pena od kvasvca,.
.Sasapite to u jednu vanglu / ciniju i dodajte tu jaja muteci rucno varajacom i dodajte ulje i ostatak mleka ostatak seceraa koricu od limuna muteci / mesajuci rucno varjacom dodavati brasno i sve skupa izraditi u glatko ne lepljivo testo koje se odvaja od cinije a nelepi za prste,.
Vratite u ciniju i ostavite da naraste nekih 30 minuta.
Nadoslo testo staviti na pobrasnjenu radnu povrsinu i raxvuci oklagijom
Razvuci testo debljine 1santimetara i vaditi casom ili modlom krofnice.
Ostaviti da narasuo 20 minuta i peci na vrelom ulju
OBAVEZNO serpu poklopiti dok se pece prva strana.( a serpa se poklapa da bi se dobio taj venac oko krofni)i kad okrenete krofnu onda otklopite i ne poklapate vise......
Vec przene krofne valjati / posuti prah secero ili ih punite necim po zelji.
Isprobala sam mnoge recepte ali sa ovim sam jako zadovoljna i zao mi je da se ne secam odakle mi je recept ali znam da je sa interneta
Nisu komplikovane za praviti a izgledale su kao iz pekare.
Recept;
40 grama kvasca
oko 800 grama brasna
400 ml mleka
0,5 dec ulja
2 jaja
4 kasika secera
malo soli
korica od jednog rendanog limuna
40 grama kvasca potopiti u mlakom mleku sa kasikom secera i ostaviti da se podigne da se stvori pena od kvasvca,.
.Sasapite to u jednu vanglu / ciniju i dodajte tu jaja muteci rucno varajacom i dodajte ulje i ostatak mleka ostatak seceraa koricu od limuna muteci / mesajuci rucno varjacom dodavati brasno i sve skupa izraditi u glatko ne lepljivo testo koje se odvaja od cinije a nelepi za prste,.
Vratite u ciniju i ostavite da naraste nekih 30 minuta.
Nadoslo testo staviti na pobrasnjenu radnu povrsinu i raxvuci oklagijom
Razvuci testo debljine 1santimetara i vaditi casom ili modlom krofnice.
Ostaviti da narasuo 20 minuta i peci na vrelom ulju
OBAVEZNO serpu poklopiti dok se pece prva strana.( a serpa se poklapa da bi se dobio taj venac oko krofni)i kad okrenete krofnu onda otklopite i ne poklapate vise......
Vec przene krofne valjati / posuti prah secero ili ih punite necim po zelji.
Нема коментара:
Постави коментар