Evo jedne interesantne ideje koju sam nasla prosle godine negde na netu i naravno morala da isprobam .Ideja nije losa samo ako imate prave tegle iz kojih se kolac moze lagano izvuci, naravno ne tegle sa uskim grlom nego ravne / ise i gore i dole. Ja sam kolac pravila za probu ali sam nekoliko teglica poklonila zetu i cerki.
Moze stajati duze nego obicni kolac jer u teglici drzi vlaznost duze.
Sad pred Uskrsnje praznike moze vam posluziti kao poklon prijateljima i familiji kad odlazite u posetu , a ujedno nesto ne svakidasnje i interesantno.
Pravila sam dve verzije ovog kolaca u tegli ali sam samo sa jedsnim bila zadovoljna jer onaj drugi je bio previse tvrd. Naravno recept cete dobiti od onog sa kojim sam bila zadovoljna.
Recept; 2 jabuke, 250 grama brasna, 3 kasicica praska za pecivo, 125 grama secera, 1 vanilin secer, 2 jaja, 75 ml ulja, 125 ml jogurta, kora rendana od jednog limuna, 1 decilitar suvog grozdja, i jedna veca jabuka iseckana na kockice ( ko voli moze da stavi i malo cimeta) i 4 teglica od 250 ml.
Postupak pravljenja je jednostavan; umutiti jaja i secer i dodati sve ostale sastojke i na kraju dodati jabuke i suvo grozdje. Rasporediti u teglice i staviti u rernu i peci :
Vreme pecenja nisam nasla i nisam sigurna koliko dugo ali mozete sami da odredite u zavisnosti od sporeta.
Pekla sam na temperaturi 220 /180 kasnije recimo 20 minuta.U vec ispeceni i mlaki kolac dodala sam malo dzema od kajsija za probu ( one teglice koje sam dala na poklon) jer kad stoji u teglici nekoliko dana dobije mekocu i naravno malo bolji ukus ( mozete i nemorate )
Ovo sigurno moze da se usavrsava i isprobava mnogo drugih recepata ali ja sam podelila sa vama moj a vi sad budite mastovite i mozete doci do jos boljeg efekta i izgleda.
Definitivno nesto sto je lepo pokloniti za Bozicne praznike ili nekom kome idete u posetu na nedeljni rucak.
Sad pred Uskrsnje praznike moze vam posluziti kao poklon prijateljima i familiji kad odlazite u posetu , a ujedno nesto ne svakidasnje i interesantno.
Pravila sam dve verzije ovog kolaca u tegli ali sam samo sa jedsnim bila zadovoljna jer onaj drugi je bio previse tvrd. Naravno recept cete dobiti od onog sa kojim sam bila zadovoljna.
Recept; 2 jabuke, 250 grama brasna, 3 kasicica praska za pecivo, 125 grama secera, 1 vanilin secer, 2 jaja, 75 ml ulja, 125 ml jogurta, kora rendana od jednog limuna, 1 decilitar suvog grozdja, i jedna veca jabuka iseckana na kockice ( ko voli moze da stavi i malo cimeta) i 4 teglica od 250 ml.
Postupak pravljenja je jednostavan; umutiti jaja i secer i dodati sve ostale sastojke i na kraju dodati jabuke i suvo grozdje. Rasporediti u teglice i staviti u rernu i peci :
Vreme pecenja nisam nasla i nisam sigurna koliko dugo ali mozete sami da odredite u zavisnosti od sporeta.
Pekla sam na temperaturi 220 /180 kasnije recimo 20 minuta.U vec ispeceni i mlaki kolac dodala sam malo dzema od kajsija za probu ( one teglice koje sam dala na poklon) jer kad stoji u teglici nekoliko dana dobije mekocu i naravno malo bolji ukus ( mozete i nemorate )
Ovo sigurno moze da se usavrsava i isprobava mnogo drugih recepata ali ja sam podelila sa vama moj a vi sad budite mastovite i mozete doci do jos boljeg efekta i izgleda.
Definitivno nesto sto je lepo pokloniti za Bozicne praznike ili nekom kome idete u posetu na nedeljni rucak.
Odlicna ideja. Pinovala sam je! Meni je samo malo na pamet kako te tegle ne puknu?
ОдговориИзбришиSuper ideja, ja sam pekla gibanicu i hleb u tegli, kolač još uvek nisam probala.
ОдговориИзбриши