Kolac je jako dekorativan i na prvi pogled deluje komplikovano ali nije ga tesko napraviti.
Ko voli tu vrstu kolaca/ torte uz kafu ili caj svidece mu se.
Prednost je sto ga mozete imati nekoliko dana i sa malo cokoladne glazure odozgo bice jako ukusan i izgledace dobro.Moj kolac je pravljen po svedskom receptu .
Sastojci;
5 jaja,
2 kasicice praska za pecivo,
1 kasicica vanil secera, 2 dec ulja,
2 dec mleka ( moze i kisela voda)
3 dec secera,
5½ dec brasna ( od tog brasna uzeti malo podmazivanje tepsije)
3 kasicice kakaoa
Umutiti smesu jaja+ secer , dodati suve sastojke i ulje i mleko .
Podeliti smesu na dva dela i u jedan deo staviti kakao a drugi ostaje beo.
Pouljitii( pobrasniti ) formu dimenzije 23-24 cm kojoj se skidaju stranice
Sipati u sredini forme prvo 3 kasike braon smese i posle nekoliko sekundi (smesa se malo razlije ) belu smesu pa 3 kasike braon smese pa 3 kasike bele i tako redom dok ima smese ( kao na slici) probajte da na kraju bude bela smesa tako da ce se dobiti otprilike 15 lagera svake boje.
Peci na 175 stepeni 40 do 45 minuta . Mozete iglom ili cackalicom da proverite dali je kolac pecen u sredini.
Ostavite kolac pre serviranja da malo odmori radi lakseg secenja.
Mozete odozgo staviti glazuru od cokolade ili samo prah secer.
Ko voli tu vrstu kolaca/ torte uz kafu ili caj svidece mu se.
Prednost je sto ga mozete imati nekoliko dana i sa malo cokoladne glazure odozgo bice jako ukusan i izgledace dobro.Moj kolac je pravljen po svedskom receptu .
Sastojci;
5 jaja,
2 kasicice praska za pecivo,
1 kasicica vanil secera, 2 dec ulja,
2 dec mleka ( moze i kisela voda)
3 dec secera,
5½ dec brasna ( od tog brasna uzeti malo podmazivanje tepsije)
3 kasicice kakaoa
Umutiti smesu jaja+ secer , dodati suve sastojke i ulje i mleko .
Podeliti smesu na dva dela i u jedan deo staviti kakao a drugi ostaje beo.
Pouljitii( pobrasniti ) formu dimenzije 23-24 cm kojoj se skidaju stranice
Sipati u sredini forme prvo 3 kasike braon smese i posle nekoliko sekundi (smesa se malo razlije ) belu smesu pa 3 kasike braon smese pa 3 kasike bele i tako redom dok ima smese ( kao na slici) probajte da na kraju bude bela smesa tako da ce se dobiti otprilike 15 lagera svake boje.
Peci na 175 stepeni 40 do 45 minuta . Mozete iglom ili cackalicom da proverite dali je kolac pecen u sredini.
Ostavite kolac pre serviranja da malo odmori radi lakseg secenja.
Mozete odozgo staviti glazuru od cokolade ili samo prah secer.
Нема коментара:
Постави коментар