понедељак, 6. април 2015.

Zebra kolac

Kolac je jako dekorativan i na prvi pogled deluje komplikovano ali nije ga tesko napraviti.
 Ko voli tu vrstu kolaca/ torte uz kafu ili caj svidece mu se.
 Prednost je sto ga mozete imati nekoliko dana  i sa malo cokoladne glazure odozgo bice jako ukusan i izgledace dobro.Moj kolac je pravljen po svedskom receptu .
Sastojci;
5 jaja,
2 kasicice praska za pecivo,
 1 kasicica vanil secera, 2 dec ulja,
 2 dec mleka ( moze i kisela voda)
 3 dec secera,
 5½ dec brasna ( od tog brasna uzeti malo podmazivanje tepsije)
3 kasicice kakaoa
Umutiti  smesu jaja+ secer , dodati suve sastojke i ulje i mleko .
 Podeliti smesu na dva dela i u jedan deo staviti kakao a drugi ostaje beo.
Pouljitii(  pobrasniti ) formu dimenzije 23-24 cm  kojoj se skidaju stranice
Sipati  u sredini forme prvo 3 kasike braon smese i posle nekoliko sekundi (smesa se malo razlije )  belu  smesu  pa 3 kasike braon smese pa 3 kasike bele i tako  redom dok ima smese  ( kao na slici) probajte da na kraju bude bela smesa tako da ce se dobiti otprilike 15 lagera svake boje.
Peci na 175 stepeni 40 do 45 minuta . Mozete iglom ili cackalicom da proverite dali je kolac pecen u sredini.
 Ostavite kolac pre serviranja da malo odmori radi lakseg secenja.











 Mozete odozgo staviti glazuru od cokolade ili samo prah secer.

Нема коментара:

Постави коментар