Evo doslo nam je prolece i bolji dani , mnogo vise raznog povrca i samim tim vece mogucnosti za kupovinu istog i pravljenja raznih salata. Ja sam ljubitelj salata i volim da ih pravim .Kombinujem puno vrsti salata/ povrca i sireva zajedno pogotovu kad imam goste ...dobra salata i malo mesa i to je to..
Evo nekoliko slika i ideja za salate...
Ovo je mesavina zelenih salata, ,maslina , ceri paradajza u zutoj i crvenoj boji, crvena mesnata paprika, lila luk , beli sir izmrvljeni , halumi sir przeni ( moze i nemora) malo limuna, i kuvani cuscus a moze i kuvanog zita malo ( otprilike jedna saka) da bi pokupilo tu tecnost a i radi ukusa i naravno maslinovog ulja. Vi mozete sami da kombinujete sta imate i sta volite...
Ovo je za one sto ne jedu ulje...samo povrce i dipa od jogurta i vegete sa malo belog luka...
Ovo je kuvana sargarepa i kuvani brokoli u sircu i ulju...
A ovo je salata mog detinjstva ...vrlo cesto smo je jeli zimi ...praziluk sa kuvanim paprikama od venca( susene paprike skuvane) sirce i ulje...
Isto kuvana sargarepa, kuvani pasulj, praziluk....
Razlicite vrste zelene salate , masline , lila luk, ceri paradajz, beli sir...
Zelena isber salata, luk, ceri , paprika, sa strane avokado i feta sir....
Zelene salate, ceri paradajz, masline, beli sir, i przeni bejkon ( panceta) izrezana na sitno naravno maslinovo ulje...
Ovde ima svasta nesto,zelena salata, coscos ( moze i kuvana psenica , bulgur) ceri paradajz beli sir przeni halumi sir, slaninica przena, lila luk....mocarela ustvari masti na volju i sta volite...
Ovo bi trebalo da bude Libanski tabouleh( tabule) Bulgur ( lomljena psenica) ili kinoa100 grama,
2 veze persuna sitno iseckane,
1 krastavac sitno iseckan,
mente ( ako ima ja je ne upotrebljavam cesto)
3 paradajza sitno iseckana,( mladi luk ako ima ) ako ne ja koristim
1 lila luk sitno iseckan,
malo soli ,
sok od jednog limuna.i maslinovog ulja malo..
U serpici stavite vodu i malo soli da prokljuca ( na paketu ima mera) i prelijte bulgor i ostavite nekoliko minuta u poklopljenoj serpici Posle par minuta viljuskom promesati taj bulgur on bi trebao da pokupi svu vodu i bude skuvan . Sitno iseceni persun i sve ostale sastojke isitnite i pomesajte sa bulgor-om i dodajte limun i maslinovo ulje....
Ovo je domaca prepoznatljiva salata 3 u jednom....
Prijatan dan vam zelim a vi cete svakako imati neku salatu na stolu pa bili to neki od mojih predloga ili neki vasi koje volite....
Evo nekoliko slika i ideja za salate...
Ovo je za one sto ne jedu ulje...samo povrce i dipa od jogurta i vegete sa malo belog luka...
Ovo je kuvana sargarepa i kuvani brokoli u sircu i ulju...
A ovo je salata mog detinjstva ...vrlo cesto smo je jeli zimi ...praziluk sa kuvanim paprikama od venca( susene paprike skuvane) sirce i ulje...
Isto kuvana sargarepa, kuvani pasulj, praziluk....
Razlicite vrste zelene salate , masline , lila luk, ceri paradajz, beli sir...
Zelena isber salata, luk, ceri , paprika, sa strane avokado i feta sir....
Zelene salate, ceri paradajz, masline, beli sir, i przeni bejkon ( panceta) izrezana na sitno naravno maslinovo ulje...
Ovde ima svasta nesto,zelena salata, coscos ( moze i kuvana psenica , bulgur) ceri paradajz beli sir przeni halumi sir, slaninica przena, lila luk....mocarela ustvari masti na volju i sta volite...
Ovo bi trebalo da bude Libanski tabouleh( tabule) Bulgur ( lomljena psenica) ili kinoa100 grama,
2 veze persuna sitno iseckane,
1 krastavac sitno iseckan,
mente ( ako ima ja je ne upotrebljavam cesto)
3 paradajza sitno iseckana,( mladi luk ako ima ) ako ne ja koristim
1 lila luk sitno iseckan,
malo soli ,
sok od jednog limuna.i maslinovog ulja malo..
U serpici stavite vodu i malo soli da prokljuca ( na paketu ima mera) i prelijte bulgor i ostavite nekoliko minuta u poklopljenoj serpici Posle par minuta viljuskom promesati taj bulgur on bi trebao da pokupi svu vodu i bude skuvan . Sitno iseceni persun i sve ostale sastojke isitnite i pomesajte sa bulgor-om i dodajte limun i maslinovo ulje....
Ovo je domaca prepoznatljiva salata 3 u jednom....
Prijatan dan vam zelim a vi cete svakako imati neku salatu na stolu pa bili to neki od mojih predloga ili neki vasi koje volite....
Нема коментара:
Постави коментар