Ovi ustipci napravljeni praskom za pecivo i jogurtom se vrlo lako i brzo spremaju. Prednost praviti ustipke je ta da mozete ih praviti slatke i slane od istog testa po zelji.
Mi obicno jedemo slane za dorucak ili veceru ali sam ovog puta ih " posecerila" posle pecenja secerom u prahu.
Za otprilike 15 ustipaka potrebno vam je;
16 kasika brasna ,
4 jaja,
1 casa kiselog mleka ( ja obicno imam jogurt u kuci i to koristim)
malo praska za pecivo
soli po ukusu
i ulje u kome cete ih prziti
Umutiti jaja i kiselo mleko( jogurt) i dodati brasno i pecivo.
Testo nije mnogo gusto vadi se kasikom.
Zagrejati ulje pa kasikom vaditi smesu i spustati u ulje ( kasiku umocim svaki put u soljicu sa vodom) .Prziti nekoliko minuta sa jedne i druge strane:
Ako niste mnogo testo posolili onda ih mozete jesti i slatke ( ako volite) tako sto ih posecerite posle przenja .
Ovako su moje izgledale veceras;
Slatka varijanta....
Mi obicno jedemo slane za dorucak ili veceru ali sam ovog puta ih " posecerila" posle pecenja secerom u prahu.
Za otprilike 15 ustipaka potrebno vam je;
16 kasika brasna ,
4 jaja,
1 casa kiselog mleka ( ja obicno imam jogurt u kuci i to koristim)
malo praska za pecivo
soli po ukusu
i ulje u kome cete ih prziti
Umutiti jaja i kiselo mleko( jogurt) i dodati brasno i pecivo.
Testo nije mnogo gusto vadi se kasikom.
Zagrejati ulje pa kasikom vaditi smesu i spustati u ulje ( kasiku umocim svaki put u soljicu sa vodom) .Prziti nekoliko minuta sa jedne i druge strane:
Ako niste mnogo testo posolili onda ih mozete jesti i slatke ( ako volite) tako sto ih posecerite posle przenja .
Ovako su moje izgledale veceras;
Slatka varijanta....
Нема коментара:
Постави коментар