уторак, 14. април 2015.

Brzi ustipci

Ovi ustipci napravljeni praskom za pecivo i jogurtom se vrlo lako i brzo spremaju. Prednost praviti ustipke je ta da mozete ih praviti slatke i slane od istog testa po zelji.
 Mi obicno jedemo slane za dorucak ili veceru ali sam ovog puta ih " posecerila" posle pecenja secerom u prahu.

Za otprilike 15 ustipaka potrebno vam je;

16 kasika brasna ,
 4 jaja,
 1 casa kiselog mleka ( ja obicno imam jogurt u kuci i to koristim)
malo praska za pecivo
  soli po ukusu
 i ulje u kome cete ih prziti

 Umutiti jaja i kiselo mleko( jogurt)   i dodati brasno i pecivo.
 Testo nije mnogo gusto  vadi se kasikom.
Zagrejati ulje pa kasikom vaditi smesu i spustati u ulje ( kasiku umocim svaki put u soljicu sa vodom) .Prziti nekoliko minuta sa jedne i druge strane:
Ako niste mnogo testo posolili onda ih mozete jesti i slatke ( ako volite) tako sto ih posecerite posle przenja .
Ovako su moje izgledale veceras;





 Slatka varijanta....




Нема коментара:

Постави коментар