Evo jedne pite koja se brzo sprema a sto je najbitnije ne treba vam sir.
Znaci ako nemate sira u kuci mozete sve jedno napraviti pitu " sa sirom" Ovo je i jedan prakticni recept za domacice koje neznaju ili im ne uspevaju gibanice , ovo nemoze da ne uspe . Recept sam dobila davno od moje jetrve koja ima samo takve recepte jednostavne a uspesne i ukusne kad se naprave....
Potrebne namirnice su;
½ kg kora
jedna casa jogurta( 2,5 dec )
,malo soli,
2,5 dec pavlake,
2 dec ulja,
1 kesica praska za pecivo
susam za odozgo
pleh ili form( otprilike) 30x 20
4 jaja
Umuti sve potrebne sastojke
pleh poulji ( ili stavi pek papir ) i poredjaj sve kore kao harmoniku ili lepezu po plehu ( kao na slici) i preliti sa tom smesom koju ste napravili od jaja i jogurta.
Sipati odozgo ali tako da vam fil dodje isto izmedju kora. Preko toga staviti susam .
Peci 20-25 minuta na 200 -220 ( zavisi od sporeta)
Ovako poredjati kore...
Zatim preliti sa filom...
Znaci ako nemate sira u kuci mozete sve jedno napraviti pitu " sa sirom" Ovo je i jedan prakticni recept za domacice koje neznaju ili im ne uspevaju gibanice , ovo nemoze da ne uspe . Recept sam dobila davno od moje jetrve koja ima samo takve recepte jednostavne a uspesne i ukusne kad se naprave....
Potrebne namirnice su;
½ kg kora
jedna casa jogurta( 2,5 dec )
,malo soli,
2,5 dec pavlake,
2 dec ulja,
1 kesica praska za pecivo
susam za odozgo
pleh ili form( otprilike) 30x 20
4 jaja
Umuti sve potrebne sastojke
pleh poulji ( ili stavi pek papir ) i poredjaj sve kore kao harmoniku ili lepezu po plehu ( kao na slici) i preliti sa tom smesom koju ste napravili od jaja i jogurta.
Sipati odozgo ali tako da vam fil dodje isto izmedju kora. Preko toga staviti susam .
Peci 20-25 minuta na 200 -220 ( zavisi od sporeta)
Ovako poredjati kore...
Zatim preliti sa filom...
Ovo izgleda odlična pita..ja sam je pravila ali na malo drugačiji način.
ОдговориИзбришиHvala draga ! Stvarno je dobra ja je pravim cesto...ali cu morati da pogledam na tvom blogu i da probam tvoj recept .Ja obozavam da isprobavam nove recepte.
ОдговориИзбриши