Ovo je vrlo jednostavan i lagan kolac za pravljenje a ima odlican ukus jer ananas daje svezinu i specifican ukus....U receptu ide kardemom ali ako ga nemate ne morate moze i bez.
Od ovog recepta bi trebalo da izadju 20 do 22 kockice ( posto radi lepseg izgleda kolaca treba odstraniti krajeve)
Potrebni sastojci za kolac su;
5-6 ananas kolutova iz konzerve ( koje treba iseci na sitne kockice ) i sacuvati sok od toga u jednoj casi za kasnije koriscenje u kolacu.
3 jaja,
2½ dl secera,
1kasicica kardemoma mlevenog ( moze i nemora)
1 kasicica vanilinog secera,
2 ½ kasicice praska za pecivo,
100 grama otopljenog margarina,
i 4½ decilitara brasna
1 decilitar jogurta i
1 decilitar soka tog sto je ostao iz konzerve.
Postupak pravljenja:
Umutiti jaja i secer penasto pa dodati margarin otopljeni pa brasno pa na kraju jogurta i soka od ananasa i na kraju ubaciti ananas isecen na kockice i promesaj rucno.
Staviti umucenu smesu u formu 20 x 30 oblozenu pek papirom i peci kolac na 180 srepeni otprilike 25- 30 minuta
.Ostaviti kolac da se prohladi u formi a zatim na njega staviti glazuru i iseci na kocke ( odstraniti krajeve radi lepseg izgleda kolaca)
Glazuru napraviti od;
4 dec prah secera 1 kasika vanilin secera
40 grama otopljenog margarina i vrlo malo soka ( preostalog od ananasa) 4-5 kasika pomesati sve sastojke napraviti glazuru (ali paziti da ne bude previse vodeno i da moze da se premaze ) i staviti preko poluohladjenog kolaca i odozgo posuti kokos. Ostaviti da se glazura stegne pre nego da secete kolac ostrim nozem.
Od ovog recepta bi trebalo da izadju 20 do 22 kockice ( posto radi lepseg izgleda kolaca treba odstraniti krajeve)
Potrebni sastojci za kolac su;
5-6 ananas kolutova iz konzerve ( koje treba iseci na sitne kockice ) i sacuvati sok od toga u jednoj casi za kasnije koriscenje u kolacu.
3 jaja,
2½ dl secera,
1kasicica kardemoma mlevenog ( moze i nemora)
1 kasicica vanilinog secera,
2 ½ kasicice praska za pecivo,
100 grama otopljenog margarina,
i 4½ decilitara brasna
1 decilitar jogurta i
1 decilitar soka tog sto je ostao iz konzerve.
Postupak pravljenja:
Umutiti jaja i secer penasto pa dodati margarin otopljeni pa brasno pa na kraju jogurta i soka od ananasa i na kraju ubaciti ananas isecen na kockice i promesaj rucno.
Staviti umucenu smesu u formu 20 x 30 oblozenu pek papirom i peci kolac na 180 srepeni otprilike 25- 30 minuta
.Ostaviti kolac da se prohladi u formi a zatim na njega staviti glazuru i iseci na kocke ( odstraniti krajeve radi lepseg izgleda kolaca)
Glazuru napraviti od;
4 dec prah secera 1 kasika vanilin secera
40 grama otopljenog margarina i vrlo malo soka ( preostalog od ananasa) 4-5 kasika pomesati sve sastojke napraviti glazuru (ali paziti da ne bude previse vodeno i da moze da se premaze ) i staviti preko poluohladjenog kolaca i odozgo posuti kokos. Ostaviti da se glazura stegne pre nego da secete kolac ostrim nozem.
Нема коментара:
Постави коментар