Evo recepta za jedan pravi letnji kolac. Mozete koristiti sveze voce a mozete i smrznuto sve zavisi kad se kolac pravi i kad imate koje voce.
Vrlo cesto ga pravim sa jabukama ali ovog puta je mesavina ribizla ,borovnica malina i kupina( iz kese)
Odlican je sto postojeci recept mozete malo izmeniti stim da ako volite socniji kolac onda mozete preliti koru sa malo serbeta a i ne morate . Ovog puta je napravljen po standard receptu ali ga cesto menjam.
Recept je sledeci:
6 jaja
6 kasika secera,
6 kasika brasna,
1 kasicica praska za pecivo,
2 kasike ulja
i za krem 600 grama voca po zelji i
2 pudinga od vanile
i slag za odozgo.
Mutiti jaja i secer dodati brasno i praska za pecivo i na kraju 2 kasike ulja. Peci u plehu dimenzija 30x 20 ( otprilike) 20 -25 minuta na 220 stepeni . Ispeceni kolac mozete preliti sa serbetom posle pecenja i posle staviti krem preko toga;
Krem se pravi od 600 grama smrznutog sumskog voca sa 200 grama secera i 1 casom vode kuvati 15 minuta i kad je gotovo staviti 2 pudinga od vanile predhodno razmucena sa malo vode . Na prohladjenu koru staviti taj krem od voca i ostaviti da se hladi. Ohladjeno ukrasiti slagom i nekim vocem.
Posto su jabuke voce koje najcesce imamo kod kuce evo alternative kolaca sa jabukama . Iseci dosta jabuka ( 600 grama) na kolutove i stavi sa 200 grama scera i 1 casom vode ( 2 dec) da kuva kada su jabuke omeksale staviti 2 razmucena pudinga od vanile i stavi to preko kolaca. Dekorisati slagom.
Vrlo cesto ga pravim sa jabukama ali ovog puta je mesavina ribizla ,borovnica malina i kupina( iz kese)
Odlican je sto postojeci recept mozete malo izmeniti stim da ako volite socniji kolac onda mozete preliti koru sa malo serbeta a i ne morate . Ovog puta je napravljen po standard receptu ali ga cesto menjam.
Recept je sledeci:
6 jaja
6 kasika secera,
6 kasika brasna,
1 kasicica praska za pecivo,
2 kasike ulja
i za krem 600 grama voca po zelji i
2 pudinga od vanile
i slag za odozgo.
Mutiti jaja i secer dodati brasno i praska za pecivo i na kraju 2 kasike ulja. Peci u plehu dimenzija 30x 20 ( otprilike) 20 -25 minuta na 220 stepeni . Ispeceni kolac mozete preliti sa serbetom posle pecenja i posle staviti krem preko toga;
Krem se pravi od 600 grama smrznutog sumskog voca sa 200 grama secera i 1 casom vode kuvati 15 minuta i kad je gotovo staviti 2 pudinga od vanile predhodno razmucena sa malo vode . Na prohladjenu koru staviti taj krem od voca i ostaviti da se hladi. Ohladjeno ukrasiti slagom i nekim vocem.
Posto su jabuke voce koje najcesce imamo kod kuce evo alternative kolaca sa jabukama . Iseci dosta jabuka ( 600 grama) na kolutove i stavi sa 200 grama scera i 1 casom vode ( 2 dec) da kuva kada su jabuke omeksale staviti 2 razmucena pudinga od vanile i stavi to preko kolaca. Dekorisati slagom.
Нема коментара:
Постави коментар