Danas sam pravila za probu ovo pecivo koje sam uzela sa neta sa Coolinarice . Pecivo je odlicno bas sam ga posolila koliko treba i pun pogodak za slavlja na stolu. Kad sam vec zamesila ukapirala sam da necu imati dovoljno maslina a mrzelo me da idem " iz ugla u prodavnicu" i odlucila da ih urolam obicno i ispalo je super . Za one koji ne vole mozda maslimne ako imaju ideju mogu nesro drugo da koriste a testo je ukusno i bez maslina jer ima persuna i malo belog luka .
200 grama brasna
100 grama kukuruznog brasna,
20 grama svezeg kvasca,
1 kasicica secera
½kasike praska za pecivo,
ca 1 dec mleka,
2 kasike maslinovog ulja
1 kasika sitno iseckanog persuna ( ja sam stavila malo vise a imala sam smrznuti i bilo je dobro)
1 -2 reznja belog luka pasiranog
i mlake vode malo po potrebi
. Zelenih maslina moze punjenih sa belim lukom ili paprikom a moze i prazne ( ja sam ovog puta imala obicne
jaje za premazivanje
i susama
stapici za raznjice
Kvasac rastopi u mlako mleko sa secerom i jednom kasikom belog brasna, ostaviti 10 minuta da kvasac naraste.
Pomesati brasno ,pecivo i kukuruzno brasno i dodati dignuti kvasac i zacine ( beli luk pasirani persun i soli ) i uz pomoc mlake vode zamesiti testo ali ne tvrdo ( ja sam sve to odradila kasikom) testo ostaviti da se duplira otprilike 30 minuta.
Dignuto testo izruci na radnu povrsinu i premesi jos jednom ( ja sam ga samo jedno dva puta okrenula i ono je spalo) a zatim odvoji na loptice , otprilike sam imala 10 loptica ( posto moji stapici za raznjice su bili kratki) i te loptice razvuci u valjkove (kao na slici) duzine stapica i debljine masline.
Stapice metalne ili drvene treba pouljiti malo zbog lakseg skidanja kasnije. Namotavati testo oko stapica od vrha i nakon toga nabosti 1 maslinu pa namotati pa maslinu i tako do kraja stapica.Kod mene je stalo 3 masline .
Premazati testo jajetom i posuti susama. Peci na 200 stepeni dok ne porumene nekih 15 -17 minuta.
Ako nema dovoljno stapica i maslina kao kod mene mozete napraviti puzice od toga ...
Jako ukusno i dekorativno i dobro ide uz dobro vino....
Нема коментара:
Постави коментар