петак, 22. мај 2015.

Puter kifle

Juce sam isprobala jos jednu vrstu kifli koje su mi se jako svidile samo ih ne bude mnogo od jedne mere , tako ako se odlucite da pravite ( ovaj recept ) duplirajte meru i ja cu isto to uraditi.
Ukusne su i prazne ili sa salamom ja sam ih pravila sa feta sirom i sa kackavaljem i pojeli smo ih za pola sata.
Definitivno nesto sto ce uskoro se naci na mom stolu u mojoj kuhinji.

Recept;
200 ml  mleka
200 ml vode,
1 kasika secera,

2 kasika soli
25 grama kvasca,
 4 kasike ulja,
 1 jaje i 1 zumanac
 i oko 700 grama brasna,( mozda ce trebati malo vise brasna od napisane kolicine)
 150 grama putera za premazivanje( sobne temperature)
i oko 60 do 100 grama putera za odozgo pre pecenja
 1 jaje i susam za odozgo
Fil ;
 sir i belanca umucena 2 komada i sir po zelji koliko hocete da vam kifle budu bogato  napunjene ali recimo 300 grama.

Staviti secer , mleko , vodu i kvasac i 100 grama brasna    da uskisne nekih 15 minuta pokriveno ispod krpe .U nadoslu smesu sipati ulje jaja i mesiti postepeno dodavajuci brasno dok ne potrosite sve i dobijete glatku testo ali ne tvrdo. Ako testo bude tvrdo i tesko se razvija onda kifle budu tvrde i suve.
Zameseno testo odmah podeliti na 8 loptica i svaku lopticu razvuci oklagijom  ili rukom otprilike 20 cm . Sedam  jufki ( sem zadnje)   premazati bogato margarinom i stavljati jednu preko druge ( zadnju ne treba mazati) i oklagijom ravuci  veliku koru debljine 3 do 4 cm . Iseci 12 do 16 delova- trouglova od tog testa ( u zavisnosti koliko velike kifle hocete da pravite) Puniti pripremljenim sirom  , uvijati kao kifle i redjati u pleh na kome je pek papir.
Kiflice premazi umucenim jajetom ili samo zumancetom ( to je do vas ko kako hoce  moze po zelji ) i posuti susamom i na svaku kiflicu staviti po malu kockicu putera.
Kiflice odmah peci nemora da nadolazwe jer nadodju bogato dok se peku. Pecenje je na 250 -220 na kraju a netreba duze od 15 - 20 minuta to jest dok ne porumene .Sto se tice pecenja to zavisi od sporeta a i sami vidimo kad otprilike je gotovo.










Нема коментара:

Постави коментар