Ovaj mesec ce biti mesec recepata sa jednostavnim kolacima koje cemo moci da koristimo i pravimo u toku leta.
To su kolaci koji se prave brzo i nisu skupi za pravljenje , a zbog lepog vremena koje bi trebalo da koristimo i budemo sto duze napolju a ujedno da ne zapostavimo kuhinju.
Ovo je kolac koji na izgled ne privlaci veliku paznju, ali je jako ukusan , mekan i jeftin a moj sin ga obozava i ja ga pravim cesto.
Recept je uzet iz nekih Svedskih novina i proveren je i glasi ovako:
4 jaja
2½dec secera
2 kasicice vanil secera
2 kasicice praska za pecivo,
2 kasicice cimeta,
pola kasicice soli,
100 grama otopljenog putera,
1 dec mleka ,
5 dec brasna
4 izmiksane banane,
i oko 50 grama sitno iseckane crne cokolade.
secera u prahu za posipanje preko kolaca
Otopiti 100 grama putera u serpici i ostaviti sa strane da se prohladi .
Sve suve sastojke izmeriti i staviti u jednu cinijicu zajedno( soli, brasna , praska za pecivo, vanil i cimet, )
Banane izgnjeci viljuskom u jedan tanjir .
Umuti jaja i secer penasto pa dodati puter zatim dodaavati suve sastojke ( brasno, cimet i ostalo) a zatim dodati mleko i na kraju banane ( kad se banane stave posle toga ne treba mutiti puno samo lagano da se testo izmesa sa bananama) dodati seckanu cokoladu .
U nauljenoj i posutom brasnom formi 22 cm peci kolac 45 minuta na 175 stepeni.
Kolac prohladiti malo pre secenja i serviranja a kasnije ga pospite secerom u prahu.
Mozete praviri u kojoj formi hocete ja sam ovog puta izabrala kuglof.
Peceni kolac drzite ispod plasticne folije ili neke kese da bi zadrzao vlaznost.
Recept br 2
Jos jedan novi recept za kolac sa bananom samo malo drugaciji
Potrebno je
3 malo vece mekane banane
2½ dec secera
50 grama otopljenog putera
1 kasicica sode bikarbone
½ kasicice soli
2 jaja
3½ decilitara brasna
50 d0 80 grama cokolade iseckane na male kockice
Prah secer za odozgo
A moze ako volite i otopiti malo cokolade sa uljem i malo mleka i preliti gotovi kolac ako ne volite secer u prahu
Ukljuciti rernu na 175 stepeni
Poceti sa time da izgnjecite / izmiksate 3 banane
Samo treba izmiksati secer i jaje i onda sve ostale sastojke dodati i izmesati i staviti u odgovarajucu formu i peci na 175 c
Ne treba miksati puno ostalo sem jaja i secer .Formu obloziti pek papirom . Peci sat vremena
Forma bi trebala da bude nekih 20 do 22 cm
Moja je bila forma od leba ovog puta
To su kolaci koji se prave brzo i nisu skupi za pravljenje , a zbog lepog vremena koje bi trebalo da koristimo i budemo sto duze napolju a ujedno da ne zapostavimo kuhinju.
Ovo je kolac koji na izgled ne privlaci veliku paznju, ali je jako ukusan , mekan i jeftin a moj sin ga obozava i ja ga pravim cesto.
Recept je uzet iz nekih Svedskih novina i proveren je i glasi ovako:
4 jaja
2½dec secera
2 kasicice vanil secera
2 kasicice praska za pecivo,
2 kasicice cimeta,
pola kasicice soli,
100 grama otopljenog putera,
1 dec mleka ,
5 dec brasna
4 izmiksane banane,
i oko 50 grama sitno iseckane crne cokolade.
secera u prahu za posipanje preko kolaca
Otopiti 100 grama putera u serpici i ostaviti sa strane da se prohladi .
Sve suve sastojke izmeriti i staviti u jednu cinijicu zajedno( soli, brasna , praska za pecivo, vanil i cimet, )
Banane izgnjeci viljuskom u jedan tanjir .
Umuti jaja i secer penasto pa dodati puter zatim dodaavati suve sastojke ( brasno, cimet i ostalo) a zatim dodati mleko i na kraju banane ( kad se banane stave posle toga ne treba mutiti puno samo lagano da se testo izmesa sa bananama) dodati seckanu cokoladu .
U nauljenoj i posutom brasnom formi 22 cm peci kolac 45 minuta na 175 stepeni.
Kolac prohladiti malo pre secenja i serviranja a kasnije ga pospite secerom u prahu.
Mozete praviri u kojoj formi hocete ja sam ovog puta izabrala kuglof.
Peceni kolac drzite ispod plasticne folije ili neke kese da bi zadrzao vlaznost.
Recept br 2
Jos jedan novi recept za kolac sa bananom samo malo drugaciji
Potrebno je
3 malo vece mekane banane
2½ dec secera
50 grama otopljenog putera
1 kasicica sode bikarbone
½ kasicice soli
2 jaja
3½ decilitara brasna
50 d0 80 grama cokolade iseckane na male kockice
Prah secer za odozgo
A moze ako volite i otopiti malo cokolade sa uljem i malo mleka i preliti gotovi kolac ako ne volite secer u prahu
Ukljuciti rernu na 175 stepeni
Poceti sa time da izgnjecite / izmiksate 3 banane
Samo treba izmiksati secer i jaje i onda sve ostale sastojke dodati i izmesati i staviti u odgovarajucu formu i peci na 175 c
Ne treba miksati puno ostalo sem jaja i secer .Formu obloziti pek papirom . Peci sat vremena
Forma bi trebala da bude nekih 20 do 22 cm
Moja je bila forma od leba ovog puta
Нема коментара:
Постави коментар