Pecurke u slanini ili hleba od pecuraka u slanini je idealan za prilog uz neko peceno meso i malo salate i mozete imati nedeljni rucak ili docekati goste sa tim. Pravila sam ga nekoliko puta ranijih godina i sad sam resila ponovo da ga isprobam. Recept je uzet iz nekih nasih novina pre mnogo godina.Jako sam zadovoljna i sa ukusom i sa receptom.
Za 6 osoba je potrebno.
1sa,mpinjona ili vrganja,
300 grama sredine suvog hleba,
3 jaja,
200ml mleka,
100 grama rendanog sira ( kackavalja, parmesana)
200 pancete ( grama slanine na reznjeve tanke )
1 cen belog luka
50 grama putera ( za przenje luka i pecurki )
jedna veza persuna ( moze i smrzuti)
1 glavica crnog luka
, so
i biber
Priprema....
Hleba natopljen mlekom posle 5 minuta pomesajte sa jajima.
poredjate slaninu/ pancetu u formu kao na slici
Pomesate isprzeni luk sa jajima i hlebom
Zabodete cele pecurke u to
Stavite preko rendani kackavalj....
Zatvorite sve to pancetom...
Ispeceno izvuci iz forme ( pusti dosta masti od slanine pa da bi se ta mast ocedila) mi sacekati da se malo ohladi pre serviranja
Mi smo danas imali rostilj uz to...
Postupak pravljenja;
Od kolicine pecurki ostavite 4-5 celih pecurki a ostale isecite na sitne listove
Izvucite sredinu hleba i izmrvite rukom i prelijte sa mlekom da malo se hleba omeksa
U tiganju na puteru isprzite crni luk ( isecen na reznjeve) , dodajte beli luk ispasiran ( da bi ostavio vise mirisa) , dodajte pecurke ( ali samo one sto su isecene) i przite jos nekoliko minuta. dodajte soli ii bibera.
Ukljucite rernu na 190.
Blago izgnjecite hleba i iscedite i stavite u jednu vecu ciniju, dodajte przene pecurke u to persun i jaja . Dobro promesajte da bi dobili kompaktnu masu.
Puterom namazite malo formu ( duguljasti kalup za hleba zapremine 1 litar) ili ga oblozite masnim / pek papirom .
Zatim taj kalup formu ( verovatno moze i kuglof manji nisam probala ali sigurno moze)oblozite listovima slanine/ pancete tako da krajevi vize sa strane ( da bi posle mogli da pokrijete tu smesu slaninom)
Napunite kalup sa onom smesom i utisnite te pecurke u sredini i poravnajte masu
.Preklopite tom slaninom koja je virila vani i pecite u rerni oko pola sata.kada izvadite ostavite da se to malo ohladi i kasnije izvadite iz kalupa na tanjir i posluziti uz nesto sto sami odlucite sta ce biti.
Mi smo danas rostiljali pilece raznjice i imali kupus salatu uz to.
Нема коментара:
Постави коментар