Ovo je jedan od laganih a ukusnih kolaca koji se brzo prave a ukusni su. Cak i skeptici prema sargarepi su probali i nisu bili negativni.
Kolac koji moze da stoji nekoliko dana ispod najlon kese ili zvona ( radi odrzavanja mekoce) a ostane socan i mekan. Neznam zasto ali ga cesto pravim na prolece to jest oko Uskrsa, moze da prodje napravljen cak kao i Uskrsnja torta sa dobrom glazurom odozgo i sa nekom dekoracijom.
Moj recept je uzet pre mnogo godina na poslu kod mene od zene koja je radila u kuhinji i mnogo puta je pravljen .
Recept za formu otprilike 25 x 30 je;
4 jaja,
4 dec secera ( moze i 3 ko nevoli puno slatko)
4 dec brasna,
2 kasicice praska za pecivo,
6 dec rendane sargarepe
2 kasicice sode bikarbone,
3 kasicice vanilinog secera
3 kasicice cimeta,
1 decilitar ulja ili ( 60 grama otopljenoig putera)
Za glazuru
secera u prahu soka od limuna ili pomorandze i kokosovog brasna odozgo.
Peci na 175 stepeni 30 minuta.
Umuti jaja i secer penasto. Pomesaj sve suve sastojke i dodati u to a zatim dodati ulje i sargarepu . Preko pecenog i prohladjenog kolaca staviti glazuru i posuti sa kokosovim brasnom .
Kolac koji moze da stoji nekoliko dana ispod najlon kese ili zvona ( radi odrzavanja mekoce) a ostane socan i mekan. Neznam zasto ali ga cesto pravim na prolece to jest oko Uskrsa, moze da prodje napravljen cak kao i Uskrsnja torta sa dobrom glazurom odozgo i sa nekom dekoracijom.
Moj recept je uzet pre mnogo godina na poslu kod mene od zene koja je radila u kuhinji i mnogo puta je pravljen .
Recept za formu otprilike 25 x 30 je;
4 jaja,
4 dec secera ( moze i 3 ko nevoli puno slatko)
4 dec brasna,
2 kasicice praska za pecivo,
6 dec rendane sargarepe
2 kasicice sode bikarbone,
3 kasicice vanilinog secera
3 kasicice cimeta,
1 decilitar ulja ili ( 60 grama otopljenoig putera)
Za glazuru
secera u prahu soka od limuna ili pomorandze i kokosovog brasna odozgo.
Peci na 175 stepeni 30 minuta.
Umuti jaja i secer penasto. Pomesaj sve suve sastojke i dodati u to a zatim dodati ulje i sargarepu . Preko pecenog i prohladjenog kolaca staviti glazuru i posuti sa kokosovim brasnom .
Нема коментара:
Постави коментар