Danas za rucak je bio Italijanski rucak to jest osso buko. Postoje dosta verzija ovog recepta to jest koje sastojke sadrzi a u principu nacin spremanja je isti. Neko stavlja pecurke neko ne to je stvar ukusa bitno je samo meso a ostali sastojci mogu po zelji i ukusu.Sam naziv osso buko kaze koja vrsta mesa teletina sa supljom kosti u sredini. Ja sam naravno gledala recept ali sam dodala nesto i oduzela nesto za probu...Bilo je dobro dugo se sprema ali nemoras biti pored sporeta sto je prednost....
2 sargarepe, celera,
5 decilitara pelat paradajza pasiranog
2 dec supe od buljona govedjeg ( sva tecnost treba da pokrije svo to meso da bi se krckalo u tome znaci zavisi od serpe mozda treba i vise tecnosti)
1 dec belog vina,
lovorov list, beli luk
1 glavica crnog luka ulje iz tiganja sto je ostalo malo brasna u koje treba uvaljati meso .
Meso uvaljati u brasno i prziti nekoliko minuta u tiganju na tihoj vatri a zatim to meso prebaciti u serpu u kojoj cete spremati to. Zacini meso sa biberom i solju. Iseci luk beli luk i sargarepeu i celer lovorov list i stavi preko mesa u serpu ( ja sam i to malo proprzila u tiganju pre nego da sam stavila u serpu sa mesom).
Naspi odozgo vino i paradajz , vode i ostavi na sporetu da kuva na laganoj vatri 1½ sat dok se meso ne omeksa
Proverite ponekad da vam ne bi uhvatilo i zalepilo se za serpu i dobro je proveriti zbog tecnosti. Mozete sve to staviti i u rernu i celi proces odraditi tamo , ja sam ovog puta to radilo na ringli a sledeci put cu probati u rerni.
Krckalo je najmanje 1½ sat...
4 cena belog luka sitno izrendati ili iseckati fino,
Oprani limun izrendati na sitno. Svezi persun oprati i iseckati na sitno i pomesati to sve i ostaviti da povuce sve zajedno.
Mi obozavamo pirinac i jeli smo pirincem a mozete sa krompirom ili pastom to je vec stvar ukusa....
Нема коментара:
Постави коментар