Obozavam pecene paprike...ustvari paprike uopste, paprike na razlicite nacine...jedino jos kolace nisam probala sa paprikom .Verovatno da moze probala bih i to.Papriku svako zna da spremi ...naravno ko voli da je jede..Danas sam imala dan paprike jer sam kupila gajbu paprika da ispecem i ostavim za salatu u zamrzivac..Tako da sam je danas ispekla ali za razliku kao obicno na rpostilju danas sam 10 kg paprike ispekla na sporetu.. u stanu...A na sporetu zato sto je kisa padala a nemam vremena da cekam ...
Mislim cak da su i u trecoj ulici od mene oseca pecena paprika.Moj sin se obicno buni i ne izlazi iz svoje sobe satima ali i neznam kako bas kod njega u sobu udje taj miris paprike ? Ali to je njegov problem sto nije nasledio naklonost prema paprici...nije mu pomoglo to sto mu je majka sa Juga..
Tako posto sam je ispekla oljustila, ocedila i smestila u zamrzivac naravno da nisam mogla a da se malo ne gostim pohovanom paprikom ali sam je ovog puta napunila sirom pre pohovanja i evo me sad dok pisem jedem papriku sa sirom i pogacu
Ma znam ja da je to sasvim obicno jelo i svi znaju da ga pripreme ali cu vam ipak pokazati malo slika i dati neku ideju za mozda sledeci rucak , dorucak ili veceru....
Ovog puta sam koristila feta sir a vi mozete i kackavalj secen na plocice i stavljen u sredini paprike
fIL;
Za ovu varijantu vam je potrebno nekoliko paprika,
Feta sira
1 jaje malo
belog luka
persuna
otprilike za svaku papriku ide po 2 kasike fila
Umutiti jaje i iznjecite sir , dodajte malo pasiranog belog luka sitno seckani persun i sa tim filujte paprike.Rolajte ih kao rolat lagano da vam fil ne ispada.
Nafilovane paprike posle uvaljati u brasno , jaje i prezlu i prziti na vrelom ulju par minuta.
Jos vam je potrebno najmanje 2 jajeta . dosta ulja brasno i prezle
.Kolicina zavisi od kolicine paprike .
Ja nisam punila cele paprike kao sto obicno se radi nego sam otvorila moje paprike rasirila i onda ih punila Fil sam stavljala samo na jednom delu i posle zavila pazeci da fil ne iscuri .
Tako urolovanu pripremljenu papriku stavite u dubok tiganj na dosta vrelog ulja i pohovati nekih 5 minuta.
Postoje razne alternative sa cime i kako cete jesti vasu vec spremljenu papriku.To je vec stvar ukusa.J a cu vam samo dati dva predloga ...
Jedan je da je jedete odmah pohovanu dok je topla a drugi predlog je da mozete je ohladiti na jednom tanjiru i kasnije je jesti hladnu kao predjelo ali je prelijte mesavinom belog luka , persuna i ulja preko kao kad pravite salatu.Ja sam probala i jednu i drugu varijantu i obadve su mi se svidele ali ona sa belim lukom....i pogacom pun pogodak..
Kao sto rekoh mozete je puniti i kackavaljem a ostali postupak je isti
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар