Odlican kolac za vikend nije nesto preterano ni suv ni mekan i naravno ako se ne pojede na brzinu dobar je da stoji nekoliko dana ( zavijen folijom ili poklopljen staklenim zvonom) jer je jos mekaniji...Recept imam vec godinama i iz nekih Svedskih novina je,,,
24 komada
175 stepeni
peci od 17 do 20 minuta
forma 20 x 30
Potrebno je za patispanj
150 grama putera
2 pomorandze
2 jaja
2 dec secera
4½ dec brasna
2 kasicice praska za pecivo
2 kasicice vanilinog secera
jos za glazuru je potrebno
3 dec secera u prahu
50 grama otopljenog putera
1 pomorandza od koje treba 2 do 3 kasike soka i kasnije je izrendate preko glazure Rendanje krupno.
Otopiti 150 grama putera i ostavite na stranu dok mutite secer i jaja.
Izrendati koru od dve pomorandze ii iscedite sok u jednoj casi od tih pomorandzi
Umutiti penasto jaja i secer i dodati otopljeni puter sok od pomorandze i koru od pomorandze
Pomesati brasno sa praskom za pecivo i vanilinim secerom i pomesajte to sa testom blago i sipajte testo u podmazani ili pek papirom oblozenom plehu velicine 20 x 30
Peci na 175 stepeni u sredini rerne 17 do 20 minuta,
Peceni kolac kada izvucete iz rerne ostavite 10 minuta da se prohladi dok napravite glazuru za njega.
Otopiti 50 grama putera i ostavite da se hladi
Prah secer i prohladjeni puter i 2 kasike soka od pomorandze umutiti blago mikserom i premazati preko kolaca i dok se ne stegne izrendati koru od 1 pomorandze a kada se glazuta stegne ostrim nozem isecite na kocke.
Нема коментара:
Постави коментар