уторак, 25. октобар 2016.

Kocke od pomorandze



Evo jos jedan u nizu kolac od pomorandze ...ali mozda bas ovaj niste pravili....
Odlican kolac za vikend nije nesto preterano ni suv ni mekan i naravno ako se ne pojede na brzinu dobar je da stoji nekoliko dana ( zavijen folijom ili poklopljen staklenim zvonom) jer je jos mekaniji...Recept imam vec godinama i iz nekih Svedskih novina je,,,



24 komada
175 stepeni
 peci od 17 do 20 minuta
forma 20 x 30


Potrebno je za patispanj

150 grama putera
2 pomorandze
2 jaja
2 dec secera
4½ dec brasna
2 kasicice praska za pecivo
2 kasicice vanilinog  secera

jos za glazuru je potrebno

3 dec secera u prahu
50 grama otopljenog putera
1 pomorandza od koje treba 2 do 3 kasike soka i kasnije je izrendate preko glazure  Rendanje krupno.










Otopiti 150 grama putera i ostavite na stranu dok mutite secer i jaja.
Izrendati koru od dve pomorandze ii iscedite sok u jednoj casi od tih pomorandzi  

Umutiti penasto jaja i secer  i dodati otopljeni puter sok od pomorandze i koru od pomorandze
Pomesati brasno sa praskom za pecivo i vanilinim secerom i pomesajte to sa testom blago i sipajte testo u podmazani ili pek papirom oblozenom  plehu velicine 20 x 30
Peci na 175 stepeni u sredini rerne 17 do 20 minuta,



 Peceni kolac kada izvucete iz rerne  ostavite 10 minuta da se prohladi dok napravite glazuru za njega.




Otopiti 50 grama putera i ostavite da se hladi
Prah secer i prohladjeni puter i 2 kasike soka od pomorandze umutiti blago mikserom i premazati preko kolaca i dok se ne stegne izrendati koru od 1 pomorandze a kada se glazuta stegne ostrim nozem isecite na kocke.








Нема коментара:

Постави коментар