Ovu pitu pravim vec godinama a nikako da napravim, uslikam i podelim recept sa vama
Konacno je dosla i ona na red...dosta je zahvalna kad imate goste bude je dosta a jako je ukusna.Moze se jesti sa jogurtom , moze se jesti dok pijete pivo a mozete servirati vruce parce na tanjiru uz hladni sos od jogurta sa zacinom c i belim lukom Sos obicno serviram uvek uz svedske pajeve / pite pa mi je preslo u naviku i uz ovu pitu sa mesom.
Recept vec imam godinama a dobila sam ga od pokojne rodjake Novke a prvi put sam tu pitu pre mnogo godina jela kod nje.
Pre nego da napisem recept moram vam pokazati sliku prelepih bozura ....
Potrebno vam je ;
500 grama mlevenog mesa po zelji
10 jaja ( moze i 8 ako su veca)
malo praska za pecivo
500 grama tankih kora
5 dec kisele pavlake
malo ulja za przenje mesa i za podmazivanje tepsije / pleha
Dodajte zacine po vasem ukusu neko koristi vegetu neko zacin c neko samo soli i bibera to mozete da napravite onako kako volite.
Umutite jaja i dodajte 5 decilitara kisele pavlake u to malo soli ako treba i ksiku praska za pecivo.
Na dnu podmazane tepsije u kojoj cete praviti pitu stavite 3 kore na dnu i sa strane tepsije da vire izvan tepsije da bi posle mogli da ih savijete odozgo i onda redjate polako
( Vazno je da ostavite malo smese od jaja i pavlake za odozgo ,,,sa time treba premazati zadnju koru ..ostavite nekoliko kasika te smese a ostalo upotrebite unutra u pitu.)
Preko stavite mleveno meso ali ne previse .Preko toga stavite nekoliko kasika smese od jaja i pavlake i rasporedite razmazite kasikom.Zatim preko toga stavite 2 kore onako lagano poguzvati.Pa opet proces meso pa smesa od jaja i pavlake pa kore pa meso pa jaja i tako dok imate mesa...
Odozgo stavite opet 2 do 3 kore i onda te sto vire vani stavite preko i formirajte isto kao za svaku drugu pitu guzvaru ( videcete na slikama dole)
Sad vec spakovanu pitu izbosti nozem nekoliko puta pre pecenja....
Peci na 200 -220 nekih 30 minuta .Pita ce biti lepe braon boje odozgo.
Нема коментара:
Постави коментар