четвртак, 9. јун 2016.

Poljupci od kokosa

Jeftin , jednostavan  kolac brzo i lako se pravi a za ljubitelje kokosa pun pogodak.....




Kolacici po imenu Kokostopar smo preveli i nazvali ih poljupci od kokosa.

Ovo je definitivno kolac koji ja volim ali ih ja nikad nisam pravila,,,,uvek ih je moja cerka pravila jer su joj isli od ruke.Ja sam ih ili napravila okrugle ili premale i presusila ih,  pre pecenju, a oni bi trebali da izgledaju kao na slici kao mala brdasca.....

Tako da  uvek kad smo hteli da ih jedemo kokostopar  Kristina ih je pravila.  ( a dobri su i za slavlja jer mogu da se naprave ranije i odstoje nekoliko dana  ) a i vrlo lako se prave....  Ustvari to su pravi tipicni  Svedski kolacici.....koji se lagano prave da ih decica u skolama i obdanistu prave .

 Tako danas na blogu je moj gost Kristina sa receptom i slikicama ovih poljupcica.....


Kao sto rekoh spremaju se brzo i lako a ko voli kokos bice odusevljen.
Potrebno za otprilike 16 komada:

50 grama otopljenog putera
200 grama kokosa
2 veca jaja
1 kasika vanil secera
izrendana korica od jednog manjeg limuna
1½ dec secera





Plus trba oko 80 grama omeksale cokolade za umakanje nju.




Otopite margarin i ostavite na stranu
Pomesajte secer i jaja ubacite kokos u to.Dodajte otopljeni margarin vanil secer i koricu rendanu od limuna .Sve to kasikom sjedini  lepo i ostaviti 10 minuta da odmori.

U medju vremenu ukljucite rernu na 175 stepeni.
Kada je  proslo 10 minuta uzeti kasikom i stavljati na pleh sa pek papirom po jednu kasiku te smese i rukom oblikovati mala brdasca ( kao na slici)
Mozete ih napraviti vece ili manje ali onda morate paziti pri pecenju ako su vam manje da vam ne pregore.
Bice ih izmedju 16 i 20 zavisi od velicin kolacica.
Peci ih u vec zagrejanoj rerni  15 minuta na sredini rerne.
Kad ih izvucete iz rerne u sredini ce biti jos uvek mekani nemojte ih sklanjati nego ih ostavite da se dobro ohlade pre nego da ih skidate sa papira.
Otopite cokoladu na pari ili obicno sa malo ulja i pavlake ili mleka ( vrlo malo)  i ohladjene poljupcice umakati u cokoladu. Kao na slici ne trba ih umakati cele nego samo donji deo njih .
Kolacici se mogu i zamrznuti  i ako vas ima dosta u kuci ili spremate za goste napravite odmah duplu smesu posto mogu da se spreme ranije,


















Нема коментара:

Постави коментар