среда, 1. јун 2016.

Prazni paketici/ Slano pecivo


Ove hlebice mozemo slobodno da nazovemo tako...prazni paketici jer podseca na njih .
 Jako ukusno , mekano a lepo na izgled
Prazni mislila sam na to da nema nista unutra ....nema sira...




Ja sam pravila varijantu bez mleka to jest sa mlekom od ovsanih pahuljica i  biljnim margarinom ...a vi mozete praviti sa obicnim mlekom i puterom.

Otprilike 16 do 18 komada

Peci na 225 stepeni na sredini rerne otprilike 10 minuta


3 dec mleka( moze ovsano ili sojinino )
50 grama kvasca
2 kasicice  soli
2 jaja
1 kasicica secera
125 grama putera
10 do 11 dec brasna Meni je otislo samo 10 dec brasna

Za premazivanje testa
malo putera  nekih 80 do 100 grama

za premazivanje odozgo
1 jaje
 susam ili mak




Razvuci oklagijom i premazati puterom a zatim lagano bez zatezanja sklopiti testo najmanje 3 do 4 puta.

 Onda to premazano i sklopljeno testo iseci na duzine koje hocete i kada ih redjate u pleh onda okrenite te ivice odozdo.





U mlako mleko otopite kvasac i dodajte soli secera ,jaja i onih 125 grama putera polu otopljenog  i dodajte 9 dec brasna za pocetak i izradite lepo testo.Ako vam bude potrebno vi stavite jos brasna kada ga zamesite ostavite da odstoji nekih 30 minuta ( moze i neki minut preko toga)

Izvucite testo iz vangle i podelite ga na 3 dela.

Svaki deo razvucite duzine oko 40 cm i sirine 20 cm

Premazite te duzine sa  otopljenim puterom  lagano. Preklopi svaku duzinu 3 puta po duzini tako da vam ivica dodje  dole  (  kao na slici)  Isecite na 5 do 6  parcica .Isecene  male paketice i  prebacite  na pleh oblozenom pek papirom , Stisnite ih malo rukom odozgo ( splostite)

Ostavite 30 minuta da odmore pokrivene plasticnom folijom ili kuhinjskim peskirom


Pre pecenja premazati umucenim jajetom i pospite susamom ili makom .
Peci na 225 c 10 do 12 minuta









Нема коментара:

Постави коментар