Ove hlebice mozemo slobodno da nazovemo tako...prazni paketici jer podseca na njih .
Jako ukusno , mekano a lepo na izgled
Prazni mislila sam na to da nema nista unutra ....nema sira...
Otprilike 16 do 18 komada
Peci na 225 stepeni na sredini rerne otprilike 10 minuta
3 dec mleka( moze ovsano ili sojinino )
50 grama kvasca
2 kasicice soli
2 jaja
1 kasicica secera
125 grama putera
10 do 11 dec brasna Meni je otislo samo 10 dec brasna
Za premazivanje testa
malo putera nekih 80 do 100 grama
za premazivanje odozgo
1 jaje
susam ili mak
Razvuci oklagijom i premazati puterom a zatim lagano bez zatezanja sklopiti testo najmanje 3 do 4 puta.
Onda to premazano i sklopljeno testo iseci na duzine koje hocete i kada ih redjate u pleh onda okrenite te ivice odozdo.
U mlako mleko otopite kvasac i dodajte soli secera ,jaja i onih 125 grama putera polu otopljenog i dodajte 9 dec brasna za pocetak i izradite lepo testo.Ako vam bude potrebno vi stavite jos brasna kada ga zamesite ostavite da odstoji nekih 30 minuta ( moze i neki minut preko toga)
Izvucite testo iz vangle i podelite ga na 3 dela.
Svaki deo razvucite duzine oko 40 cm i sirine 20 cm
Premazite te duzine sa otopljenim puterom lagano. Preklopi svaku duzinu 3 puta po duzini tako da vam ivica dodje dole ( kao na slici) Isecite na 5 do 6 parcica .Isecene male paketice i prebacite na pleh oblozenom pek papirom , Stisnite ih malo rukom odozgo ( splostite)
Ostavite 30 minuta da odmore pokrivene plasticnom folijom ili kuhinjskim peskirom
Pre pecenja premazati umucenim jajetom i pospite susamom ili makom .
Peci na 225 c 10 do 12 minuta
Нема коментара:
Постави коментар