Recept za ovo testo je objavljen ranije .Uvek skoro mesim na ovaj nacin jer sam jako zadovoljna i samo pravim na razlicite nacine.
4dec vode
20 grama kvasca
2 kasike maslinovog ulja
½kasika meda
soli
Staviti 8 decilitara brasna u jednu vanglicu za pocetak pa dodajte jos ako treba.
Otopite kvasac u mlaku vodu kojoj dodate med i maslinovo ulje i sa tim zamesiti testo a se ne lepi ali da bude mekano i glatko..Ostavite da nadodje sat vremena
U medjuvremenu pripremite dosta sitno iseckanog persuna i 3 cena belog luka i malo maslinovog ulja.
Nadoslo testo razvuci na tanko i vaditi modlom ili casom.
Pripremiti jednu tepsiju ili u mom slucaju imala sam formu za hleba i u njoj slagala.Slagati tako sto svaki kruzuc namazati malo tom smesom od persuna luka i ulja i tako svaki kruzic i naslanjajte ih jedan na drugi.Ostaviti da stoji jos najmanje 30 minuta . Premazati umucenim jajetom pre pecenja
.Peci na 250 stepeni 15 minuta,
Persun i luk mozete zameniti nekim drugim zacinima ako volite.
Нема коментара:
Постави коментар