понедељак, 18. јул 2016.

Chili con carne

Ovo meksicko jelo je jako popularno u nasoj kuci...
Ovo su chili con carne  na moj nacin .Ima raznih recepata ali u principu najbitnije  je imati pasulj sa mlevenim mesom i treba da bude jako ljuto ...naravno za one koji vole ljuto.
Mozete jesti sa nekim dobrim domacim vrucim hlebom mozda umesenim sa kukuruznim brasnom ili  ako volite makarone onda sa makaronama....




Potrebno je odprilike;

1 do 2 crna  luka sitno iseckana
mlevenog mesa po zelji koje volite i koristite otprilike 500 do 700  grama
ulje za przenje luka i mesa
mala ljuta papricica sitno iseckana ( zavisi koliko volite ljuto ) Ili fino iseckana crvena parika koja nije ljuta
1 kasicica aleve paprike
malo  bibera
soli
1 do 2 kasike soje
400 grama   pelata secenog na komade

100 grama  pasiranog  pelata
 2  konzerve   belog ili crvenog   pasulja Ja koristim iz tetra paka  ili iz konzerve.,
 1 konzerva  kukuruza secerca




Isprziti luk i mleveno , dodati  beli  luk ,  papriku svezu sitno iseckanu   , aleve , soli i  soju i sve dinstati . Kada je dobro isprzeno dodati pelat i jedan i drugi U principu dosta je slicno  bolonjez sosu
.Probajte  dali vam ukus odgovara posolitei pobiberite po vasem ukusu .Dodajte na kraju pasulj i kukuruz ( koji treba kad otvorite saspite prvo u jednu cedaljku i isperite tu vodu u kojoj je bilo i procedite i saspite u mleveno meso)
Ako volite ljuto a imate malu decu vi kad napravite odvojite posebno za decu koliko zelite  a ostatak za vas zaljutite po zelji ....

Jesti sa lepinjama i salatom ili sa makaronama....













Нема коментара:

Постави коментар