Ako zelite da napravite nesto ukusno i dekorativno i odusevite goste a i sebe ( pod uslovom da volite losos) a da ne potrosite previse vremena na spremanje toga onda je svakako resenje ovo..
Prednost je sto se moze spremiti dan ranije ili cak nekoliko dana i zamrznuti i samo pre serviranja izvuci i iseci. Odlicno za predjelo kao hladni bife ili samo to uz casu vina ....crnim hlebom ili slanim krekerima...
Potrebno je
300 grama dimljenog lososa ( isecenog na tanke snite)
2 dec kisele pavlake ,
2 kasike dizon senfa
1 kasika soka od limuna ( limun iscediti)
malo soli
malo bibera
seckane mirodjije
ili 2 kasike sitno seckanog vlasva vlasca( moze i lila luk sitno iseckan)
i 1 kesica zelatina
Stavite plasticnu foliju na radnu povrsinu i poredjajte losos ( kao na slici) jedan pored drugog ali da preklapa jedn drugog ( 20x30)
Kiselu pavlaku, , senf, so, biber, sok od limuna, luk ( za koji se odlucite) , mirodjiju pomesajte i u to stavite zelatin koji ste predhodno razmutili po uputstvu .Mozete koristiti i listice zelatina ako nemate zelatin u prahu ali onda idu 4 lista zelatina ( pripremljena po uputstvu)
Onda ostavite tu smesu 15 minuta u frizider.
Namazite krem / smesu od pavlake preko toga zamotajte kao rolat...uz pomoc plasticne folije i ostavite na sat vremena u zamrzivac radi lakseg secenja. Od toga bude 12 do 15 parcica
Mozete pre serviranja garnirati sa rakovima odozgo a moze i bez. Mozete spremiti nekoliko dana ranije i imati ga u zamrzivacu.
Alternativa za one koji ne vole zelatin ili misle da je komplikovano napraviti sa njim moze se koristiti krem sir umesto pavlake i zelatina a u krem sir mozete dodati isto luk i beli luk i sta vec volite...
Ovog puta sam pravila ovako i muz i gosti su bili zadovoljni ali sledeci put cu probati sa krem sirom.....
Prednost je sto se moze spremiti dan ranije ili cak nekoliko dana i zamrznuti i samo pre serviranja izvuci i iseci. Odlicno za predjelo kao hladni bife ili samo to uz casu vina ....crnim hlebom ili slanim krekerima...
Potrebno je
300 grama dimljenog lososa ( isecenog na tanke snite)
2 dec kisele pavlake ,
2 kasike dizon senfa
1 kasika soka od limuna ( limun iscediti)
malo soli
malo bibera
seckane mirodjije
ili 2 kasike sitno seckanog vlasva vlasca( moze i lila luk sitno iseckan)
i 1 kesica zelatina
Stavite plasticnu foliju na radnu povrsinu i poredjajte losos ( kao na slici) jedan pored drugog ali da preklapa jedn drugog ( 20x30)
Kiselu pavlaku, , senf, so, biber, sok od limuna, luk ( za koji se odlucite) , mirodjiju pomesajte i u to stavite zelatin koji ste predhodno razmutili po uputstvu .Mozete koristiti i listice zelatina ako nemate zelatin u prahu ali onda idu 4 lista zelatina ( pripremljena po uputstvu)
Onda ostavite tu smesu 15 minuta u frizider.
Namazite krem / smesu od pavlake preko toga zamotajte kao rolat...uz pomoc plasticne folije i ostavite na sat vremena u zamrzivac radi lakseg secenja. Od toga bude 12 do 15 parcica
Mozete pre serviranja garnirati sa rakovima odozgo a moze i bez. Mozete spremiti nekoliko dana ranije i imati ga u zamrzivacu.
Alternativa za one koji ne vole zelatin ili misle da je komplikovano napraviti sa njim moze se koristiti krem sir umesto pavlake i zelatina a u krem sir mozete dodati isto luk i beli luk i sta vec volite...
Ovog puta sam pravila ovako i muz i gosti su bili zadovoljni ali sledeci put cu probati sa krem sirom.....
Нема коментара:
Постави коментар