Jednostavno a
Ovo je vrlo popularan kolac ovde i skoro svaka mlada majka sa malom decom ih sprema za decije rodjendane i krstenja.
Izgledaju jako lepo a vrlo su laki za pravljenje. Ima vise varijanti cake popsa ali ja sam ovog puta pravila sa nutelom i balerina keksom( to je cokoladni keks sa mekanim punjenjem izmedju)
Mozda kod nas se zove drugacije ali je bitno da je punjen izmedju.Cake pops mogu biti u boji , moze glazura od bele cokolade od cokolade ili vec kako zeleite. Ima dosta recepta sa izmrvljenim mekanim patispanjen pomesanim sa filadelfijom ( krem sir) a ima i ova varijanta sto sam pravila sada.
Cake pops se prave i nabadaju na stapice koji su pravljeni za to a mozete ih napraviti od stapica za raznjice samo ih malo skratite.
Moze i verzija obicnih loptica koje stavljamo u male korpice....
Recept;
Balerina keks 180 grama (noblice ili neki slican koji ima kremasto punjenje u sredini, sindirela i slicno)
50 grama ( otprilike) nutele
50 grama krem sira.
Plasticni stapici (izgledaju kao stapici za lizalice) 20- tak komada ( moze i stapici za raznjice samo su oni malo tanji i treba ih skratiti malo)
Otopljenu cokoladu za glazuru
mrvice u boji
korpice za minjone ( ako pravite obicne u korpicama)
Ustvari ovde je potrebna snalazljivost i masta i moze da se naprave lepi i interesantni " pops " za decu.
Izmiksati keks u blenderu ili stapnim mikserom i napraviti mrvice od toga pomesati sa 50 grama krem sira i 50 grama nutele. Dodavati po malo nutele i krem sira i sami cete osetiti kako treba da bude . Napraviti glatku smesu koja nesme da bude puno tvrda ali ne ni mekana I koja moze da se valja u loptice ( ona ce posle da se stegne dok stoji u frizideru) i praviti loptice ne mnogo velike i staviti u frizider napravljene loptice.
Otopiti cokoladu na pari ( ili obicno u serpici sa malo ulja) i umoci stapic( kao na slici dole) i onda polagano zabodi u lopticu ( paziti da ne puknu) jer ta cokolada izmedju loptice i stapica sluzi kao lepak. Ostaviti nekoliko minuta i onda ih cele umacete na brzinu u cokoladu ( ne predugo jer se desi da budu teski i padnu sa stapica ) i slazite ih na nekom posluzaoniku na pek papiru ( ja sam koristila i kasike i stavljala ih u to) i onda ih pospi ili ih jos bolje umoci u mrvice.
Druga varijanta je tako sto ih mozete kad ih napravite zabadati u case pune sa secerom i ostaviti ih da se stegnu.
Ovi dole su proslogodisnji za unukov 3 rodjendan... pravljeni od mekog patispanj pomesanog sa crem sirom i malo nutele ... umakani u cokoladu u boji ( ima raznih boja u Panduro hobby)
umoceni u cokoladu u boji...
Ovo je vrlo popularan kolac ovde i skoro svaka mlada majka sa malom decom ih sprema za decije rodjendane i krstenja.
Izgledaju jako lepo a vrlo su laki za pravljenje. Ima vise varijanti cake popsa ali ja sam ovog puta pravila sa nutelom i balerina keksom( to je cokoladni keks sa mekanim punjenjem izmedju)
Mozda kod nas se zove drugacije ali je bitno da je punjen izmedju.Cake pops mogu biti u boji , moze glazura od bele cokolade od cokolade ili vec kako zeleite. Ima dosta recepta sa izmrvljenim mekanim patispanjen pomesanim sa filadelfijom ( krem sir) a ima i ova varijanta sto sam pravila sada.
Cake pops se prave i nabadaju na stapice koji su pravljeni za to a mozete ih napraviti od stapica za raznjice samo ih malo skratite.
Moze i verzija obicnih loptica koje stavljamo u male korpice....
Recept;
Balerina keks 180 grama (noblice ili neki slican koji ima kremasto punjenje u sredini, sindirela i slicno)
50 grama ( otprilike) nutele
50 grama krem sira.
Plasticni stapici (izgledaju kao stapici za lizalice) 20- tak komada ( moze i stapici za raznjice samo su oni malo tanji i treba ih skratiti malo)
Otopljenu cokoladu za glazuru
mrvice u boji
korpice za minjone ( ako pravite obicne u korpicama)
Ustvari ovde je potrebna snalazljivost i masta i moze da se naprave lepi i interesantni " pops " za decu.
Izmiksati keks u blenderu ili stapnim mikserom i napraviti mrvice od toga pomesati sa 50 grama krem sira i 50 grama nutele. Dodavati po malo nutele i krem sira i sami cete osetiti kako treba da bude . Napraviti glatku smesu koja nesme da bude puno tvrda ali ne ni mekana I koja moze da se valja u loptice ( ona ce posle da se stegne dok stoji u frizideru) i praviti loptice ne mnogo velike i staviti u frizider napravljene loptice.
Otopiti cokoladu na pari ( ili obicno u serpici sa malo ulja) i umoci stapic( kao na slici dole) i onda polagano zabodi u lopticu ( paziti da ne puknu) jer ta cokolada izmedju loptice i stapica sluzi kao lepak. Ostaviti nekoliko minuta i onda ih cele umacete na brzinu u cokoladu ( ne predugo jer se desi da budu teski i padnu sa stapica ) i slazite ih na nekom posluzaoniku na pek papiru ( ja sam koristila i kasike i stavljala ih u to) i onda ih pospi ili ih jos bolje umoci u mrvice.
Druga varijanta je tako sto ih mozete kad ih napravite zabadati u case pune sa secerom i ostaviti ih da se stegnu.
Ovi dole su proslogodisnji za unukov 3 rodjendan... pravljeni od mekog patispanj pomesanog sa crem sirom i malo nutele ... umakani u cokoladu u boji ( ima raznih boja u Panduro hobby)
umoceni u cokoladu u boji...
Нема коментара:
Постави коментар