Posna rozen torta je nesto sto skoro svaka zena ima na svom stolu na posnim slavama. Pravi se lagano a vecina nas cak kupi rozen korice i onda ostaje samo filovanje, Isto sam i ja to uradila. Doduse prosle godine sam je pravila sa posnim slagom i pudingom i malinama ,Sada sam se odlucila za ovu varijantu koju sam pravila pre nekoliko godina , Podelicu recept sa vama.
U prvobitnom receptu stoji da ide 500 grama rozen korica ali ja sam samo nafilovala 5 korica jer kod mene nije moglo vise verovatno stavljam previse fila.
500 grama rozen kora
300 grama secera
150 ml vode
350 grama mlevenih oraha
4 kasika kakaoa
200 grama posnog margarina
4 kasika prah secera
Uspinovati 300 grama secera i 150 grama vode nekih 3 minuta . Dodati 350 grama mlevenih oraha i 4 kasika kako i ostaviti da se ohladi.
Umutiti u posebnoj ciniji margarin i secer u prahu i ohladjeni fil stavljaj u taj margarin miksajuci. Mazati tanki sloj fila preko kora sve dok ima ja sam imala za 5 kora.
Zadnju koru odozgo ne mazati filom vec glazurom . Pre nego da stavite glazuru pritisnite lepo sve kore da se izjednace ( mozete ih lagano stisnuti rukama )a mozete staviti na kratko neki tezi predmet.
Glazura se pravi ovako:
300 grama secera u prahu
7 kasika vrele vode i kasika ulja
Sve sastojke za glazuru izmesajte i mikserom umutite i sa tom glazurom prelijte odozgo i poravnajte nozem .Vrlo lako se razliva i maze . Ostaviti na nekoliko sati u frizider i sutra dan seci u kocke . Nemora da stoji u frizideru.
Аутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбришиАутор је уклонио коментар.
ОдговориИзбриши