Recept ovog ukusnog i za spremanje laganog jela je uzet sa jednog americkog yutub kanala gde jedna devojka sprema jako ukusna jela
U stvari cerka prati taj kanal i stalno isprobava njena jela i mogu vam recu da za dve nedelje sam spremala dva nova jela a po njenom receptu Mada moram da priznam da sam teska za isprobavanje novih jela sto nije slucaj sa kolacima
Za jelo je malo problrmaticnije jer nisam sigurna kako svi ti sastojci odgovaraju jedni sa drugima pa se ne usudim da isprobam Moja cerka voli dosta novine u svojoj ishrani koju sprema za familiju i stalno nesto novo pravi i uvek ima meni za 2 nedelje unapred isplanirano
Kad ona napravi nesto novo onda ja obicno probam kod nje i ono sto nam se svidja ja spremam kasnije
Tako je sa ovim jelom Brzo , lagano a ukusno
Potrebno je za 3 porcije ( bar kod nas je bilo za nas dvoje i sina ) Mozda nekome budu samo dve porcije
3 do 4 debljih kobasica po zelji
2 kukuruza secerca u klipu( koristila sam vakumirani)
5 do 6 cena belog luka ( moze i manje)
2 kasike aleve paprike
6 do 7 vecih krompira
soli
bibera
1 kesica ranch zacina ( to je ona kesica sto se koristi za umak uz cips i obicno stoji u prodavnici pored cipsa To su male kesice A to ustvari daje ukus celom jelu jer bez toga nije isto
3 do 4 kasika maslinovog ulja ( moze i bilo koji zejtin)
Krompire iseci na sitne kockice ( kao na slici dole) i staviti u jednu dublju ciniju Kukuruz iseci na tanke reznjeve , kobasicu isto
Beli luk iseci na sitno isto onda dodati kesicu zacina , alevu papriku soli i na kraju ulje '
Zatim kasikom ili rukama izmesati i sjediniti sve te zacine sa krompirom i kobasicom i prebaciti na pleh od sporeta oblozen pek papirom
Peci oko 30 minuta na 200 stepeni
Negde posle pola vremea malo promesati kasikom da ne bi kobasica isamo izgorela sa jedne strane nego malo okrenuti
Ukus je fantastican valjda zbog kombinacije svih tih zacina Meni je ostalo malo za pola porcije i sutra dan sam odnela na posao i bilo je jako ukusno kad sam ga zagrejala
Uz to se moze da servira caziki a moze i neka zelen salata
Нема коментара:
Постави коментар