Jedan jako lep predlog za uskrsnji kolac to jest vencic sa cokoladom
Ovo je jedna pletenica uradjena cokoladom a vi je mozete puniti sa vanilj kremeom ili skuvanim pudingom od vanile. Recept je za dve pletenice .Jedino morate paziti dok pecete vrlo lako izgori bar u mom sporetu tako da je jedna izgledala ovvako a druga je bila crna za vrlo kratko vreme
.Recept je sa Svedskog sajta koji ja pratim redovno.I za one kojima to nije dostupno podelicu recept sa vama.
4 manje pletenice ili
2 vece pletenice
Ja sam se odlucila za 2 manje ovog puta
Potrebno je:
25 grama kvasca
3½ dec mlakog mleka
malo soli
1 ½ dec secera
pola kasicice kardemom
1 jaje 100 grama margarina
pola kasicice cimeta
otprilike 8 do 9 dec brasna
Fil:
50 grama putera sobne temperature
2 kasike vanil secera
i oko 100 grama mlecne cokolade izrendane
Odozgo
1 umuceno jaje za premazivanje i per secer ili kristal secer ( nemora nista samo pospite odozgo prah secer ako nemate perl secer)Posto znam da ranije nismo imali dole perl secer ( uvek ga nosim odavde na poklon kome treba) .
Postupak:
Izmrvi kvasac u jednu vanglicu u kojoj cete mesiti dodaj mleko i razmuti kasikom da se kvasac razmuti ,
Dodaj secer kardemom i cimet , jaja margarin i dodaj brasno po malo
Zamesi jedno glatko testo , meseci nekoliko minuta .
Mozda vam nece otici svih 9 dec brasna zato nemojte sipati odjednom .
Umeseno testo pokrite kuhinjskim peskirom i ostavite da nadolazi 45 minuta.
Podeli testo na dva dela da dobilete 2 lopte. A moxete podeliti na 4 dela J sa moje podelila samo na dva.Nisam imala vremena .
Razvuci podeljena testa u pravougaonike1 cm debljine.
Pomesaj margarin i vanilin secer i premazi preko prve kore.Podeli taj margarin da imate za dva puta ili za 4 puta zavisi za kliko ste se odlucili.
Preko toga izrendajte cokoladu ( isto je podelite da ima za sve ostale)
Urolaj kao rolat i sastavi prvi i zadni kraj da dobijete krug.probajte da ga napravite tako da se ne vide spojevi.
Prebaci ih na plehove oblozene pek papirom.
Makazama isecite testo ( kao na slici) otprilike 1 do 2 cm ali ne do kraja ( ne reba iseci sve do kraja nego da ostanu kao na slici) Polako povucite svaki iseceni kraj i lagano ga stavite nalegnite jedan na drugi ali na istu stranu.
Ostavite pletenice da nadolaze 30 minuta.Ukljuci rernu na 200 stepeni,
Pre pecenja premazite pletenica umucenim jajetom i stavite perl secer ako imate inace moze i sa kristal secerom.
Peci prvo na 200 a zatim smanjiti na 180 Peci izmedju 25 do 30 minuta, Zavisi od rerne a zavisi i koliko su vam velike pletenice.
Ostavite tako pecene da odstoje malo pa ih mozete posuti secerom u prahu.
Prvobitni recept je imao mnogo manje secera i po mom ukusu je bio nesladak ili skoro kao hleba sa ukusom cokolade i meni se nije svidjao ukus zato sam malo povecala kolicinu secera,
Ovo je jedna pletenica uradjena cokoladom a vi je mozete puniti sa vanilj kremeom ili skuvanim pudingom od vanile. Recept je za dve pletenice .Jedino morate paziti dok pecete vrlo lako izgori bar u mom sporetu tako da je jedna izgledala ovvako a druga je bila crna za vrlo kratko vreme
.Recept je sa Svedskog sajta koji ja pratim redovno.I za one kojima to nije dostupno podelicu recept sa vama.
4 manje pletenice ili
2 vece pletenice
Ja sam se odlucila za 2 manje ovog puta
Potrebno je:
25 grama kvasca
3½ dec mlakog mleka
malo soli
1 ½ dec secera
pola kasicice kardemom
1 jaje 100 grama margarina
pola kasicice cimeta
otprilike 8 do 9 dec brasna
Fil:
50 grama putera sobne temperature
2 kasike vanil secera
i oko 100 grama mlecne cokolade izrendane
Odozgo
1 umuceno jaje za premazivanje i per secer ili kristal secer ( nemora nista samo pospite odozgo prah secer ako nemate perl secer)Posto znam da ranije nismo imali dole perl secer ( uvek ga nosim odavde na poklon kome treba) .
Postupak:
Izmrvi kvasac u jednu vanglicu u kojoj cete mesiti dodaj mleko i razmuti kasikom da se kvasac razmuti ,
Dodaj secer kardemom i cimet , jaja margarin i dodaj brasno po malo
Zamesi jedno glatko testo , meseci nekoliko minuta .
Mozda vam nece otici svih 9 dec brasna zato nemojte sipati odjednom .
Umeseno testo pokrite kuhinjskim peskirom i ostavite da nadolazi 45 minuta.
Podeli testo na dva dela da dobilete 2 lopte. A moxete podeliti na 4 dela J sa moje podelila samo na dva.Nisam imala vremena .
Razvuci podeljena testa u pravougaonike1 cm debljine.
Pomesaj margarin i vanilin secer i premazi preko prve kore.Podeli taj margarin da imate za dva puta ili za 4 puta zavisi za kliko ste se odlucili.
Preko toga izrendajte cokoladu ( isto je podelite da ima za sve ostale)
Urolaj kao rolat i sastavi prvi i zadni kraj da dobijete krug.probajte da ga napravite tako da se ne vide spojevi.
Prebaci ih na plehove oblozene pek papirom.
Makazama isecite testo ( kao na slici) otprilike 1 do 2 cm ali ne do kraja ( ne reba iseci sve do kraja nego da ostanu kao na slici) Polako povucite svaki iseceni kraj i lagano ga stavite nalegnite jedan na drugi ali na istu stranu.
Ostavite pletenice da nadolaze 30 minuta.Ukljuci rernu na 200 stepeni,
Pre pecenja premazite pletenica umucenim jajetom i stavite perl secer ako imate inace moze i sa kristal secerom.
Peci prvo na 200 a zatim smanjiti na 180 Peci izmedju 25 do 30 minuta, Zavisi od rerne a zavisi i koliko su vam velike pletenice.
Ostavite tako pecene da odstoje malo pa ih mozete posuti secerom u prahu.
Prvobitni recept je imao mnogo manje secera i po mom ukusu je bio nesladak ili skoro kao hleba sa ukusom cokolade i meni se nije svidjao ukus zato sam malo povecala kolicinu secera,
Нема коментара:
Постави коментар