Ovo je neka vrsta kladkake ( recept vec ima pod tim imenom ali sa cokoladom) samo je ovo sa limunom i belom cokoladom.Ukus je odlican i kolac moze da stoji nekoliko dana bez da se osuzi . Vrlo se lagano pravi i od malo materijala.
Posebno je dobro za one koji vole da imaju parce torte ili kolaca uz kafu otprilike kao mi u kuci.
Potrebno vam je :
Forma 22cm
100 grama bele cokolade u parcicima
100 grama putera
2 dl secera
soli vrlo malo
2 kasike vanilinog secera
2 jaja
rendana kora od jednog veceg limuna
4 kasika soka od jednog limuna
2½ dec brasna
plus malo putera za podmazivanje formr i malo brasna za posipanje forme
secer u prahu za dkoraciju
Peci na 200 stepeni 15 do 17 minuta.
Zagrejati rernu na 200 stepeni. Podmazite formu za kolac margarinom i brasnom i ostavite sa strane
Izrendajte koru od jednog veceg limuna i iscedite sok u jednoj casi od tog limua.
Stavite puter u jednu serpicu da se otopi pa onda dodajte cokoladui pomesajte sa puterom zajedno,Pomesajte brasno , soli i vanilin secer
Umutite jaja i secer nekoliko minuta zajedno i onda dodajtye puter, i cokoladu narendani limun mesajuci jednom varjacom ( nemora mikserom kad je pri kraju) pa dodajte brasno soli i vanilin secer i na kraju dodajte sok od limuna.
Sipajte tu smesu u podmazanu formu .Peci u sredini rerne15 do 17 minuta.Kolac/ torta treba da bude mekana / mokra u sredini jer je to poenta svega toga. Ostavite kolac da se prohladi pa dekorisite prah secerom Mozete ga jesti dok je vruc ali onda vam je otopljen i mekan u sredini a kada se ohladi onda izgleda kao gnjecav u sredini a na krajevima je " normalan" ali to je poenta tog kolaca.
Prijatno
Нема коментара:
Постави коментар