Recept za ove keksice sam dobila od moje cerke Kristine Pronasla ih je negde na internetu na nekom americkom blogu i isprobala ih i meni se svideli i onda sam ih i ja pravila
Keksici su jako ukusni
Ja nisam bas ljubitelj maka ali sam njih jela i verovatno cu ih uskoro praviti
A ljubiteljI maka bice odusevljeni
Mogu da stoje nekoliko dana ( ako ih ne pojedete pre toga)
Potrebno je
3½ decilitara brasna
2½ dec secer
½ kasicice sode bikarbone
½ kasicice praska za pecivo
soli vrlo malo 8 na vrh kasicice)
170 grama putera sobne temperature
2 jaja
izrendana kora od jednog limuna
2 kasike soka od tog limuna
2 kasike mlevenog maka
Secer u prahu za posipanje
Umutiti penasto secer i puter u jednoj cinijici ( otprilike 1 do 2 minuta)
Dodaj jaja muti jos minut
Dodati koru od limuna i sok
Dodati suve sastojke i sada samo varjacom izmesati sve
Dodati mak
Opet varjacom sjedini sve sastojke
Onda to staviti ispod plasticne folije u frizider na sat vremena
Kada prodje sat vremena izvuci testo / smesu iz frizidera
Ukljucite rernu na 175 stepeni
Testo je dosta lepljivo i ne moze da se radi rukama zato je najbolje uzeti kasiku za sladoled i njome vaditi
Pripremiti pleh sa pek papirom i onda kasikom za sladoled spustati loptice ali sa dosta razmaka izmedju jer se rasire i budu velike
Najbolje je da stavite na plehu samo 2 reda po sirini eventualno 3 zbog nadolazenja istih
Peci tacno 10 minuta na 175 stepeni
Oni budu dosta mekani kad se ispeku ali posle se stegnu malo
Samo morate biti blizu rrne i da pazite da vam ne pregore jer su dosta tanki
Kad ih izvadite iz rerne pospite secerom u prahu i ostavite da se hlade
Pozdrav
Нема коментара:
Постави коментар