Potrebno je :
2 decilitara projnog brasna
1 decilitar suncokretovih semenki
1 decilitar proprzenog susama
½ decilitra lanenog semena
1 decilitar bundevinih semenki
1 kasicica soli
2½ dec vode
Ukljucite rernu na 150 stepeni
U jednoj cinijici pomesajte sve sastojke sa vodom i ostavite na stranu 10 minuta da se sastojci natope
Zatim dodajte ½ decilitara zejtina u to i kasikom dobro pomesajte
sada tu smesu prebacite na pleh od sporeta predhodno oblozen sa pek papirom
Rastanjite varjacom / spatulom ravnomerno koliko moze
Uzmite noz i nozem zasecite kockice da bi vam kasnije bilo lakse da ga polomite kad se ispece
Ja sam tu stavku omasila pa sam ga lomila rucno ovako kako sad izgleda ( dole na slici)
Sada ga stavite u tu zagrejanu rernu ( u donjem delu sporeta) na 60 minuta
Kada prodje 60 minuta iskljucite rernu i otvorite vrata od rerne i ostavite tako par minuta jos
Gotovi keks od raznih semenki mozete jesti sa parcetom dobrog sira ili francuskog Brie , mozete ga
grickati samo tako bez icega a mozete ga jesti sa jogurtom
Odlicna grickalaic za navece umesto cipsa a i zdravija varijanta od cipsa
Ima ga na jos nacina ali su baza uvek semenke Moja cerka ga pravi bez projnog brasna ali koristi i cia semenke
Sledeci put cu isprobati njenu varijantu koja se pece malo duze ali na manjoj temperaturi
Нема коментара:
Постави коментар