четвртак, 23. новембар 2017.

Raspuknuti keksici









Ovo su definitivno najbolji keksici koje sam do sada jela koje sam ja pravila  Za kratko vreme sam ih pravila 4 puta  i svi u kuci ih volimo
  Jeddino sam smanjila duzinu pecenja  Pecem ih 2 minuta krace nego sto stoji na receptu¨
Recept je pronadjen na netu i  ja sam ga davno slikala samo mojim telefonom tako da se samo vidi recept a ne izvor recepta
Osim promene u duzini pecenja izbacila sam isto valjanje kuglica u kristal secer pre valjanja u prah secer Tako da ja sada samo kuglice valajm udirektno u prah secer. i rezultat bude jako dobar 
Mnogo vise secera se zadrzi na njima i budu bas onakve raspuknute
Sem sto su lepog izgleda lepog su i ukusa
Bilo kako bilo ovo je jos jedan recept u nizu recepata sa tim finim keksicima ali ja cu  sve jedno napisati pa ako imate zelju i nemate vec vas neki isprobani slobodno spremite ovaj necete se pokajati,


Da napomenem isprobala sam i sa limunom bele  i nisam bila zadovoljna Posto nisu imali neke sastojke sem  limuna i putera unutra dosta su podsecali samo na hleba  Ali kad prodju svi praznici koji dolaze sad probacu ponovo sa nekim novim sastojcima da vidim da li ce biti bolje.




Potrebno je

200 grama kvalitetne cokolade za mesenje
50 grama maslaca
100 grama kristal secera U receptu stoji da je smedji/ braon secer ali sam ja svaki put koristila obicni
2 jaja
1 burbon vanila secer Ili samo vanilinog secera
prsohvat soli
i pola kasicice praska za pecivo
 200 grama glatkog brasna

Secer u prahu za valjanje




Otopite cokoladu na pari i u to dodati maslac i sve to izjednacite da bude glatko
Ostavite na stanu da se ohladi dok pripremate suve sastojke

Jaja stavite u jednoj cinijici sa secerom i umutiti u penastu masu
Dodajte u to vanilin  secer
Kada ste to dobro umutili sad ostale sastojke ne treba miksati nego dodavanjem mesajte kasikom rucno
Onda dodajte otopljeni puter i cokoladu mesajuci kasikom rucno
Onda kada ste to lepo izjednacili dodajete brasno i pecivo zajedno ali otprilike tu kolicinu brasna dodajte 3 puta mesajuci kasikom dok ne dobijete glatku masu.
Ciniju sa smesom pokrite providnom folijom i ostavite u frizider na nekoliko sati Najbolje je preko noci


Kada ste odlucili da pecete postupak je ovakav

Zagrejte rernu na 180 C
Pripremite jedan veliki pleh od sporeta oblozen pek papirom
Smesu koja je sada jako cvrsta polako vadite rucno ili kasicicom ( prvo ce biti jako tvrda ali stajanjem napolju omeksa) pravite kuglice iste velicine Ja sam moje merila na vagici i bile su otprilike 12 do 14 g tezine A vi odlucite sami
Ako vam se lepi smesa  i tesko rula u loptice samo pokvasite malo ruke
Sada kada ste napravili toliko loptica i potrosili svo testo vi ih uvaljajte spustajte u prah secer i slazite na pek papir
 Nemojte ih stavljati bas gusto jednu pored druge jer ce malo narasti pa ce se zalepiti Napravite malo razmaha izmedju

Pecite ih 11 minuta  da bi ostale vazdusaste i da se ne prepeku ako vam se cini da su mekane nema veze one ce se stegnuti kad se ohlade
 Pazite da vam ne izgore odozgo Mozete probati i sa 10 minuta ako mislite da je previse peceno na 11 minuta
Ostavite ih na plehu da se ohlade a mozete probati i vruce ja ih volim i vruce
Lepe na izgledu  a i na ukusu

Uskoro cu probati da ubacim cimet za Bozicne praznike da vidim kakav ce onda ukus biti
Prijatno!
















3 коментара:

  1. Jesu stvarno odlicni i po ukusu i po izgledu Vec dugo sam se spremala da ih napravim i kad sam ih napravila prvi put bili odusevljeni i sad vec nekoliko puta pravljeni posle toga samo cu sad malo eksperimentisati sa nekim dodacima pa da ih koristim za Bozicne praznike Veliki pozdrav i hvala sto si ostavila komentar.

    ОдговориИзбриши
  2. draga Jadranka hvala na divnim receptima i jos vaznije na detaljnom postupku pravljenjem istih

    ОдговориИзбриши