Recept je pronadjen na jednom poznatom Svetskom blogu i isproban i mislim da je odlican i zato ga delim sa vama
500 grama tanko isecenog ( na snite) krtog govedjeg mesa
3 crna luka isecenog na reznjeve
Otprilike oko 8 vecih krompira isecenih na tanke listice / kolutove kao za musaku
puter i ulje za spremanje
2 grancice lovorovog lista
Za pripremu sosa treba
1½ kasika brasna
3 kasike paradajza iz tetra paka pasiranog
2 kocke za supu govedje
otprilike 2 kasike soje
1 kasika senfa ( moze i nemora ako ne volite ukus)
1 litra vode ili pola piva pola vode
To sa pivom odlucite sami ko koristi alkohol u jelu moze ko se odluci da ne onda moze i voda
biber
Postupak
Zagrejati rernu na 200 C
Zagrejati / otopiti jedno vece parce putera sa malo ulja u jednom vecem tiganju i meso proprzi po nekoliko minuta sa obadve strane Nemojte staviti previse mesa odjednom u tiganju jer ce onda meso biti vise kuvano A treba da bude przeno sa obadve stane
Isprzene sniclice skloni sa strane u jedan tanjir da bi u tu masnocu koja je ostala u tiganju napravili sos
Pazite da vam masnoca ne izgori jer cete u njoj praviti sos pa preporucujem da samnjite jacinu sporeta / ringle
Sad u tu masnocu stavite brasno i sve ostale sastojke sa paradajzom kockama za supu , soja i vodu 1 litar ( ili pivo)
Sve to ukuvati mesajuci celo vreme nekih 2 do 3 minuta dok ne napravite sos
U jednu manju serpicu ili drugi tiganj iseceni luk na reznjeve proprziti neki minut na puteru da dobije zlatnu boju da ne izgori
Isecite krompir na reznjeve kao za musaku ali ne mora mnogo tanko
Pripremite jednu formu ili vatrostalnu ciniju koju cete koristiti za slaganje svega i peci kasnije u rerni
Sad slozite krompir meso pa luk preko toga
Pocnite sa krompirom i zavrsite sa krompirom Sve zavisi koliko vam je duboka vinija u kojoj cete peci toliko slojeva cete staviti
Staviti 2 lista lorbera preko i saspite sav taj sos preko krompira mesa i luka
Pokrijte lepo formu sa alu folijomi peci u sporetu 30 minuta
Posle 30 minuta smanjiti temperaturu na 175C i jos 30 do 40 minuta peci
Sklonite foliju sa toga i ako vam se puno ukuvalo dodajte jos malo vode mozda solju jednu i ostavite jos nekih 20 minuta
To sa tecnoscu ocenite sami jer treba da ima sosa kad jelo bude gotovo pa regulisite sami malo na kraju
Jesti sa salatom po zelji
Svedjani obicno uz to jedu salatu od cvekle ili krastavac salatu
Post je super rado citam samo tako nastavi.
ОдговориИзбришиhttps://kraljicadrameblog.wordpress.com/2017/11/04/muke-zvane-studentski-dom/