петак, 31. март 2017.

Punjena pogaca










 Sliku ove pogace sam pronasla negde na netu ranije i resila da je pravim Posto nisam uspela doci do recepta odlucila  sam da je zamesim po mom proverenom receptu po kome pravim neke od mojih pogaca a zadovoljna sam sa testom .
Pogaca je jako dekorativna a i ukusna jer ova vrsta salame koju sam ja upotrebljavala odlicno ide uz to Vi mozete uzeti neku koju vi volite poput one od zlatiborca...
Mozete staviti isto i kackavalj zajedno sa salamom.






Testo sam zamesila sa

500 grama brasna
3  dl mlakog  mleka
40  gr kvasca
1 kasicica soli
1 kasicica secera
1 jaje
1 dec zejtina
Staviti brasno u vanglicu.
Staviti soli promesajte dodajte jaje i zejtin
Izmrvite kvasac u to i na kraju dodate mleko u to.
Zamesite glatko testo od toga,
Ako treba dodajte jos malo brasna ali pazite da vam testo ne bude tvrdo.
Pokrite i ostavite da nadolazi 45 minuta.

Kada vam je testo nadoslo vi ga podelite na dva dela
Jednom casom ( koja treba da bude iste velicine kao ta salama koju upotrebljavate ) vadite kruzice Tako uradite i sa drugim testom.
Kao na slikama dole zasecite i po testu i po salami jedan rez  i stavite salamu preko testa.
Urolajte sad to kao dole na slici i slazite u vec pripremljeni pleh koji je oblozen papirom za pecenje
Dole na slikama vidite pravila sam i sa kackavaljem posto nisam imala dovoljno salame i zaista je bilo odlicno.Kackavalj sam isto sekla casom na kruzice ali sam upotrebila i ostatak kackavalja
Slazite na papir u tepsiji ukrug praveci kao cvetic.
Ostavite   da naraste 15 minuta,
Premazite umucenim jajetom

Peci u vec zagrejanoj rerni 25 minuta na nekih 200 stepeni.

Ostavite neki minut posle pecenja da se odmori pa navalite .

Sa soljom jogurta odlicno za veceru ili za dorucak.





































Нема коментара:

Постави коментар