среда, 6. април 2016.

Krokete od luka i kukuruza secerca



 Evo jednog priloga  jako ukusnog i brzog za pravljenje.Moze se jesti samo tako a moze se posluziti kao prilog uz meso na primer umesto krompira .
Muzu i meni se jako svidelo i vec nekoliko puta sam pravila a ukusno je i vruce i hladno .Recept je Gordona Ramsija i pronasla sam ga pre neki dan ...ustvari gledala sam na tv  i odmah posle toga isprobala.Nema puno sastojaka  a otprilike sve se ima kod kuce....



Potrebno je;

100 grama brasna
1 jaje
7 kasika mleka
1 kasika maslinovog ulja
malo cili papricice ako volite ljuto
2 struka  mladog  luka ( sitno isecenog)
persuna
otprilike 250 grama kukuruza secerca( mala konzervica)
soli i bibera po ukusu



Pomesajte brasno , soli  ,prasak za pecivo i u to dodajtye umuceno ( viljuskom)  jaje  mleko kasiku ulja i onda dodajte kukuruz i sitno iseckani mladi luk.Promesajte kasikom da dobijete izjednacenu masu.










Zagrejte u tiganju ulje i kasikom spustati  krofnice/ krokete
Prziti na srednjoj temperaturi po nekoliko minuta i sa jedne i druge strane.




Mozete jesti kao prilog  uz neko dobro parce mesa a mozete ga jesti samo tako sa malo sosa napravljenog od kisele pavlake ( kisela pavlaka zacin c i malo belog luka pomesati i dobijete sos )










Нема коментара:

Постави коментар