понедељак, 15. фебруар 2016.

Srca punjena vanilj kremom








Ovo je nesto sto je jako popularno ovde u Svedskoj i cesto se pravi i obicno za dan zaljubljenih. Ja sam cesto jela i jako ih volim ali nikakao da se resim da ih napravim a nisam ni imala kalupe za njih . I  kako se priblizavao dan zaljubljenih ja sam se dala u potragu za njima i naravno trazila na 10 mesta  i nisam nasla i naravno kad sam vec izgubila nadu nasla tamo gde sam svakog dana prolazila bez da sam ih videla i naravno kupila. Sada ce biti maksimalno iskorisceni.
Ova srca / kolace mozete pripremiti za neka slavlja ranije i zamrznuti i samo izvuci kad vam treba ,Ja nisam probala ali sam citala da mogu da se zamrznu.
Pune se vanilj kremom i dzemom od jagoda ili malina Sto se tice dzema moze i nemora a mozete staviti vise vanilj kreme.

Ne izadje ih mnogo od jedne smese pa bi vam preporucila kad se odlucite da ih pravite napravite duplo testo i imacete 18 do 20 komada ako uspete da ih razvucete tanko mozda dobijete i vise.U receptu stoji da od jedne smese bude 12 komada ja nisam uspela iz prvog puta ali sve je stvar treninga.Verovatno ce mi drugi put biti lakse kad ih budem pravila a verujem za unukov rodjendan ili neko drugo slavlje .

Proveravala sam dosta recepta i svi su sa istim sastojcima i sa istim merama....


Mozete koristiti i neke druge formice ako imate

Potrebno vam je za 10 do 12 komada

200 grama putera sobne temperature
1 decilitar secera
1 decilitar krompirovog brasna / skroba
1 zumanac
4 dec brasna

 Postupak:
Margarinom namazati formice koje cete koristiti.
Namazite ih neotopljenim margarinom tako da bude malo deblji sloj da bi se lakse vadile iz formica

.Ja sam testo izradila u masini nisam rucno ..ali netreba tu puno mesenja samo sjediniti i napraviti glatko testo.
Staviteobe vrste brasna i obicno i krompirovo u cemu cete mesiti dodajte zumance i puter sobne temperature i izradite u glatko testo .Zavite u najlon kesu  i stavite u frizider na sat vremena.
Posle sat vremena podelite testo na pola i jednu polovinu stavite na pobrasnjenu radnu povrsinu i stavite brasna odozgo i razvucite testo  ne tako tanko
.Poredjajte formre jednu pored druge i polako oklagijom prebacite testo preko formica ili rucno ih napunite ako ne ide ako se testo cepa.( ima slika vidi)Kada ste " obukli" sve formice onda stavite u svako srce po kasicicu vanilj krema i odozgo stavite dzem po zelji
Ostatak testa razvucite opet i stavite pomocu oklagije ponovo preko srca da se zatvore.Sada cete morati malo rucno da odradite i ako vam nisu bas najbolje po  izgledu dok se peku to testo se izjednaci....Ali morate lepo da ih zatvorite po stranicama .Ima malo posla oko njih ... zato je najbolje napraviti duplo testo  pa kad se mucite da se bar isplati ,Staviti  formice na jedan pleh od sporeta ...
Peci na 200 stepeni 15 minuta u donjem delu rerne.Dok su jos mlake skinuti ih iz formi pazljivo da se nebi lomile i mrvile...
Pre serviranja posuti ih prah secerom.






Potrebno za krem za punjenje srca;

2 dec mleka
3 kasike secera
2 zumanca
dosta vanil secera
2 kasike gustina


Umuti  zumanace sa secerom i u to dodajte gustin sve skupa izmesaati  sa mlekom i staviti u jednu serpicu na sporetu da napravite gosti krem uz neprekidno mesanje .Nemojte puno kuvati a i nesme biti na jakoj vatri .Umesajte na kraju 3 kasicice vanilinog secera iu u fil.
Ostavite da se ohladi. Ja sam krem napravila ujutru ili par sati pre nego da sam ga koristila.


 Potreban vam je dzem od jagoda ili malina ili borovnica ...stvar ukusa..
Potrebno je isto secera u prahu za posipanje preko srca.


 Ovako su izgledale pre pecenja ...nisu bas savrsene ali kad se ispeku i okrenu  bude odlicno..




 Pecene kolacice pospi secerom u prahu.Mnogo su ukusniji  kad su hladni...






Нема коментара:

Постави коментар