Evo jos jednog recepta za princes krofne u nizu ostalih recepta koji postoje i koje ste mozda isprobavali. Uzet je negde sa neta ali neznam tacno gde ali sam zadovoljna sa njim i podelucu sa vama.
Ja dugo nisam pravila bas princes krofne jer sam isprobavala razne neke druge kolace a naravno imamo favorite koji se cesto prave u mojoj kuci ...ali verujem da ce sada krofne biti isto medju favoritima
. Cesto sam ih pravila ranijih godina a i bile su popularne devedesetih godina
Potrebno je ;
500 ml vode
250 ml ulja
300 grama brasna
1 prasak za pecivo
na vrh noza soli
7 jaja srednje velicine ili ako hocete mozete izmeriti jaja da budu 250 ml( ako jaja budu sitna bice tvrdo testo ako budu prevelika bice premekano )
Ulje i vodu i malo soli prokuvatii izmaci sa ringle iu to dodavati brasno mesajuci varjacom intezivno dok se masa ne zgusne i testo postane gusto i masno i pocne da se odvaja od serpe Ja obicno jaja saspem prvo u jednu mericu Dodajte jaja jedno po jedno ili ako ste ih sasuli u mericu vi onda dodajte najmanje iz 2 do 3 puta mesajuci da dobijete glatko lepljivo testo.Mozete mutiti varjacom ali mozete i mikserom ja koristim mikser.
Ukljuciti rernu na 200 stepeni .Na plehu oblozenom pek papirom vaditi kasikom loptice / grudice velicine otprilike 5 cm .Mozete ih istisnuti isto poslasticarskom kesom da bi bile manje.Ja sam ovog puta koristila spric za tulumbe pa su bile znatno vece sto je bilo olaksavajuce islo je brze a i pojedes jednu krofnu i miran si. Peci 35 do 40 minuta ne otvarajuci rernu.
Krema ;
1itra mleka
5 celih jaja
7 kasika secera
13 kasika gustina
vanil secera
100 grama maslaca
2 kesice slaga umutiti po upustvu
Umutite jaja i secer pa dodati gustin u to a litru mleka i vanilin secer staviti da prokuva u jednoj serpi.,.Kada mleko prokuva polako sasuti MLEKO u umucena jaja i secer i brasno pa tek onda vratiti sve u serpu i staviti nazad na vrucu ringlu i mesajuci neprestalno napraviti gust krem bez grudvica. Skloniti sa sporeta i mesajuci cesto ostaviti da se hladi ali pazeci da ne uhvati korica preko fila. Umutiti 150 grama putera sa 100 grama secera u prahu i kada se fil ohladi pomesajte te dve kombinacije da dobijete gladak i lep krem..
Umutite slag po receptu. Ohladjene krofnice puniti kremom pa stavite slag preko toga .Nafilovane krofne posuti prah secerom.
.
Ja dugo nisam pravila bas princes krofne jer sam isprobavala razne neke druge kolace a naravno imamo favorite koji se cesto prave u mojoj kuci ...ali verujem da ce sada krofne biti isto medju favoritima
Potrebno je ;
500 ml vode
250 ml ulja
300 grama brasna
1 prasak za pecivo
na vrh noza soli
7 jaja srednje velicine ili ako hocete mozete izmeriti jaja da budu 250 ml( ako jaja budu sitna bice tvrdo testo ako budu prevelika bice premekano )
Ulje i vodu i malo soli prokuvatii izmaci sa ringle iu to dodavati brasno mesajuci varjacom intezivno dok se masa ne zgusne i testo postane gusto i masno i pocne da se odvaja od serpe Ja obicno jaja saspem prvo u jednu mericu Dodajte jaja jedno po jedno ili ako ste ih sasuli u mericu vi onda dodajte najmanje iz 2 do 3 puta mesajuci da dobijete glatko lepljivo testo.Mozete mutiti varjacom ali mozete i mikserom ja koristim mikser.
Ukljuciti rernu na 200 stepeni .Na plehu oblozenom pek papirom vaditi kasikom loptice / grudice velicine otprilike 5 cm .Mozete ih istisnuti isto poslasticarskom kesom da bi bile manje.Ja sam ovog puta koristila spric za tulumbe pa su bile znatno vece sto je bilo olaksavajuce islo je brze a i pojedes jednu krofnu i miran si. Peci 35 do 40 minuta ne otvarajuci rernu.
Krema ;
1itra mleka
5 celih jaja
7 kasika secera
13 kasika gustina
vanil secera
100 grama maslaca
2 kesice slaga umutiti po upustvu
Umutite jaja i secer pa dodati gustin u to a litru mleka i vanilin secer staviti da prokuva u jednoj serpi.,.Kada mleko prokuva polako sasuti MLEKO u umucena jaja i secer i brasno pa tek onda vratiti sve u serpu i staviti nazad na vrucu ringlu i mesajuci neprestalno napraviti gust krem bez grudvica. Skloniti sa sporeta i mesajuci cesto ostaviti da se hladi ali pazeci da ne uhvati korica preko fila. Umutiti 150 grama putera sa 100 grama secera u prahu i kada se fil ohladi pomesajte te dve kombinacije da dobijete gladak i lep krem..
Umutite slag po receptu. Ohladjene krofnice puniti kremom pa stavite slag preko toga .Nafilovane krofne posuti prah secerom.
.
Нема коментара:
Постави коментар