Ostalo je vrlo malo do Uskrsa i evo jos malo ideja sta jos spremiti na svecanoj trpezi .
Ovo je popularna Paqalina paj ili pita koja se sprema u Italiji za Uskrs .Ja sam bila odusevljena izgledom i potrudila sam se da nadjem recept i isprobam.
Ja sam moju pravila improvizujuci malo od nekog Coolinarikinog recepta ali sa gotovim lisnatim testom.
Potrebno je:
500 grama lisnatog testa
500 grama spanaca,
400 grama ricota sira
100 grama mocarele,
8 jaja ( 3 za smesu i 4 ide u udubljenja i 1 za premazivanje)
i soli po potrebi
. Mozete staviti i malo oregana ako volite.
Za premazivanje 1 jaje i malo maslinovog ulja.
Smesa od jaja i spanaca.
3 jaja umutiti sa 400 grama rikota sirom posoliti malo i dodati obareni procedjeni spanac.
A mocarelu isecite na kruzice i stavite preko tog fila kad vec fil stavite na lisnato.
Postupak pravljenja;
Staviti lisnato testo na dnu forme ( pouljene) od 24 cm kao na slici
tako da krajevi lisnatog testa vire preko kalupa
Preko toga stavite fil pa preko fila od spanaca isecite na krugove i stavite mozarelu redom koliko ima
.Preko toga stavite red lisnatog
Po tom lisnatom napravite 4 udubljenja kao na slici i u ta udubljenja razbiti po jedno jaje u svako udubljenje i posolite malo
.Preko toga stavite lisnato opet i premazite umucenim jajetom. i maslinovim uljem
Vrlo jednostavno a ukusno.
Ja sam imala male kockice lisnatog testa oko 15 komada U paketu ima 10 a treba vam vise od jednog paketa
Ustvari kad budete stavljali videcete sami dali treba 12 ili 15 komada. .
Odozgo premazati sa jednim umucenim jajetom i malo maslinovog ulja.
Peci na 180 stepeni 1 sat dok ne dobije lepu boju.Nekih 30 do 40 minuta
Нема коментара:
Постави коментар