петак, 27. март 2015.

Uskrsnja pita ( Pasqalina)


Ostalo je vrlo  malo do Uskrsa i evo jos malo ideja sta jos spremiti na svecanoj trpezi .
Ovo je popularna Paqalina paj ili pita koja se sprema u Italiji za Uskrs .Ja sam bila odusevljena izgledom i  potrudila sam se da nadjem recept i isprobam.
Ja sam moju pravila improvizujuci malo od  nekog Coolinarikinog recepta ali sa gotovim lisnatim testom.
Potrebno je:
 500 grama lisnatog testa
 500 grama spanaca,
400 grama ricota sira
 100 grama mocarele,
8 jaja ( 3 za smesu i 4 ide u udubljenja i 1 za premazivanje)
 i soli po potrebi
. Mozete  staviti i malo oregana ako volite.

Za premazivanje 1 jaje i malo maslinovog ulja.

Smesa od jaja i spanaca.

3 jaja umutiti sa  400 grama rikota sirom posoliti malo i dodati obareni procedjeni spanac.
A  mocarelu isecite na kruzice i stavite preko tog fila kad vec fil stavite na lisnato.

 Postupak pravljenja;

Staviti lisnato testo na dnu forme ( pouljene) od 24 cm kao na slici

 tako da krajevi lisnatog testa vire preko kalupa 
Preko toga stavite fil  pa preko fila od spanaca isecite na krugove i stavite mozarelu redom koliko ima
.Preko toga stavite red lisnatog
 Po tom lisnatom napravite 4 udubljenja kao na slici i u ta udubljenja razbiti po jedno jaje u svako udubljenje  i posolite malo
.Preko toga stavite lisnato opet i premazite umucenim jajetom. i maslinovim uljem
 Vrlo jednostavno a ukusno.

 Ja sam imala male kockice lisnatog testa oko 15 komada  U   paketu ima 10 a treba vam vise od jednog  paketa
 Ustvari kad budete stavljali videcete sami dali treba 12  ili 15 komada. .

 Odozgo premazati sa jednim umucenim  jajetom  i malo maslinovog ulja.
 Peci na 180 stepeni 1 sat  dok ne dobije lepu boju.Nekih 30 do  40 minuta








Нема коментара:

Постави коментар