Ovo je nesto sto sam pravila vec mnogo puta a nikako da stignem da napisem recept i ubacim ga na blog
A mozete zamesiti testo i galetu napuniti slatkim punjenjem
Sledeceg puta cu probati sa pecenom paprikom umesto tikvica da vidim kakav ukus ima
Recept sam prosle godine pronasla na instagram stranici Crljenvesna to jest Vesna Beca Posle toga sam nekoliko puta pravila dok sam imala tikvice ali kao sto rekoh moze da se eksperimentise sa povrcem
Dobro je za veceru uz neku salaticu a moze se servirati na stolu ako imate goste pa pripremite razna posluzenja onda ce vam i ova galeta biti savrsena za takvo posluzenje uz neko meso na tanjiru
Testo je jako dobro i kada se umesi stoji nekih pola sata u frizideru dok se ne spreme ostali sastojci za punjenje
Potrebno je za jednu galetu
160 grama brasna
110 grama hladnog putera
60 ml kisele pavlake
malo soli
2 kasicice limunovog soka
60 ml hladne vode
U ciniji stavite brasno i soli pa u to dodajte hladni puter isecen na listice i sjedinite rukama puter i brasno do zrnaste forme a zatim u to dodajte pavlaku i hladnu vodu i sok od limuna
To mozete uraditi mikserom na brzinu ili rucno da dobijete glatko testo Umeseno testo uvijte u plasticnu foliji i stavite u frizider na pola sata
U medjuvremenu pripremite sastojke cime cete puniti to testo / galetu
1 veca tikvica (izrezite je na krugove malo ranije da odstoji i odstranite tu vodu ako je pustila)
100 grama sira ja sam koristila feta sir koji dobro isitnim a moze i mozarela i rikota isto da se pomesa sa tim ako imate
3 lasike maslinovog ulja
malo belog luka
otprilike 100 do 120 gr grama kisele pavlake
so biber , soli po ukusu
dosta bundevinih i suncokretovih semenki za odozgo
I jos jedno jaje ili zumanac samo za premazivanje galete / testa okolo
Usitnite sir i pomsati sa kiselom pavlakom i jos nekim sirom ako zelite da ukusi budu bogatiji
Oljustite tikvicu i iecite na tanke krugove
U maslinovom ulju stavite ispesovani beli luk po zelji
Sada ukljucite rernu na 200 stepeni
Pripremite pleh sa papirom za pecenje
Na pobrasnjenoj radnoj povrsini razvucite testo velicine oko 30 cm oklagijom pa ga polako prenesite na pleh sa papirom
Od tog spremljenog sira ostavite vrlo malo za preko tikvica ali ako necete ne morate mozete sve upotrebiti i staviti ispod tikvica Ja sam podelila i imala sam i za preko tikvica malo
Kada ste razvukli testo onda taj sir razvucite lagano po testu ali ne do krajeva nego ostavite 2 do 3 cm praznog testa po rubovima
Na sir stavite tikvice u krug ( slika dole) staviti negde negde taj preostali sir i ulje sa lukom
Preko toga ako volite bundevine semenke , suncekretove i susam i sada te krajeve polako preklapati prema tikvicama sve u krug
Umutiti zumanac i premazite rub testa ( te krajeve koje ste savili )
Peci nekih 35 minuta na 200 stepeni