Mafini su nesto sto skoro svi vole pogotovu deca
Doduse nije lako doci ili pogoditi dobar recept bas mafina Neki budu suvi neki se mrve neki su gnjetavi i skoro pa uvek im nesto hvali
Ali sve zavisi i ko kakvu konsistenciju testa voli Ja sam tip ko voli vise ove sto su "mokri" jer podsecaju na taj svedski mokri kolac / kladkaku Na primer moj muz je pitao da li su dovoljno peceni sto znaci da bi on mogao da jede i one suve mafine koje ja i ne pogledam
Sto znaci da su ove dve vrste koje pravim vec nekoliko puta meni super
Ustvari ova dva zadnja recepta po kojima sam pravila mi se dosta svidio i podelicu recept sa vama ako volite ovakve mafine
Jedni su sa bananom a ovi drugi sa kakaom
Recept za mafine uzet sa Coolinarike a ganase sam sama dodala na njih i napisacu dole recept za njega isto
Potrebno za 12 mafina
85 grama brasna
40 grama kakao praha
150 grama secera
1kasicica vanil secera
½ kasicice praska za pecivo
½ kasicice sode bikarbone
50 ml ulja
100 ml skuvane crne kafe
1 jaje
100 ml tecni jogurt
Sve suve sastojke sjediniti ( brasno , prasak za pecivo soda bikarbonu i kakao) u to dodati secer i vanilin secer i promesati( bez mucenja samo kasikom)
U drugu cinijustavite jaje blago umuceno pa sipajte ulje i jogurt ( sa kafom sacekajte jer ona ide na kraju)
I sada sjedinite te da se sjedini pa onda te mokre sastojke saspite u suve i mutite mikserom
u to dodati kafu i mutiti da se sve izjednaci
U kalupe za mafine stavite korpice ili ako imate silikonske forme onda jos bolje
Bude za 12 mafina
Peci na 180 stepeni
20 minuta
Ako hocete da ih ukrasite kada se ohlade mozete koristiti slag ili neki cokoladni krem/ ganase ili cete ih jesti tako kakve jesu
Ako se odlucite za ganase fil preko ja ga pravim ovako
2 decilitara slatke pavlake
200 grama cokolade za mesenje
1 kasika putera sobne temperature
Cokoladu izlomiti na male kockice i stavite u jednu ciniju
U serpici staviti pavlaku i zagrejati Tu vrucu pavlaku sipajte preko cokolade i kasikom mesajte da se cokolada otopi Kada se cokolada istopi umutite malo stapnim mikserom minut i dodajte puter i opet umutite stapnim mikserom
Ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi najmanje 1½ sat da se stegne
Staviti u dresir kesu taj ganase krem i ukrasiti mafine
Нема коментара:
Постави коментар