Toplo preporucujem ove slane mafine za dorucak
Ovog puta nemam nesto puno slika ali toliko jednostavno da ne treba mnogo objasnjenja i slika A i da budem iskrena i nisu nesto fotogenicni ali su zato jako ukusni
Potrebno za 12 mafina je
300 grama brasna
2½ kasicica praska za pecivo
1 kasicica soli
3 jaja
2 decilitara jogurta
100 grama feta sira
kasika suncokretovih semenki i kasika susama ( moze i ne mora)
8 komada osusenih paradajza iz ulja
½ decilitara zejtina ili mozete to ulje u kome su vec bili suseni paradajz
Ukljuci rernu na 200 stepeni
Namazati formu za mafine Ja sam koristila korpice od silikona
Pomesati brasno i prasak za pecivo i so
Umutiti lagano jaja. pa dodati ulje i jogurt i pomesati sa brasnom
Iseci suseni paradajz iz ulja na sitnije parcice i izmrviti sir pa umesajte u smesu
Dodajte ako zelite neke od semenki Ja sam dodala malo bundevinih semenki i suncokretovih sve skupa po kasiku i jednog i drugog
Izmesajte i izjednacite smesu dobro kasikom
Trebalo bi da bude za 12 komada
Stavite u forme za mafine i peci na sredini rerne 20 minuta na 200 C
U originalnom receptu ( svedskom) pise da papirne korpice se ne preporucuju jer peceno testo ostaje u korpicama i preporucuju obicne forme koje pouljite ili silikonske
taj suseni paradjz daje pored sira taj specificni ukus ( naravno ko voli taj ukus) a sa semenkama bude jos bolje
Нема коментара:
Постави коментар