Evo jedne jako popularne pogace koju sam pravila mnogo puta a dobila sam i mnogo pohvale za nju a dosta njih je trazilo i recept.
Ovo je pogaca koja moze da se iskoristi sad za Uskrsnje praznike da se nadje na vasoj trpezi.
Recept; 1kg brasna,
50 gr kvasca
soli
malo secera
2 kasike sirceta
2 jaja
1,5 dl ulja
1/2 litre mleka
i jedno jaje za premazivanje.
Razmutiti kvasac u pola solje toplog mleka dodati kasicicu secera, i
malo brasna, od svih tih sastojaka zamesiti testo i ostavi 20 minuta da
odmara
Napraviti 6 loptica i svaku razvuci u pravouganu koru i zaviti
kao rolat , znaci 6 takvih i onda dve po dve uplesti zajedno i dobiju se
3 pletenice
.Od sredine redjati pletenicu i sve tri staju u formu
okruglu od 24 cm.ostaviti sat vremena da naraste i zatim premazati
jajetom ili samozumancetom
.Stavi u donji deo hladne rerne i peci 15
minuta na 250 stepeni a zatim jos pola sata na 200.
Jadranka, pogača je divna.
ОдговориИзбришиHvala draga.Pogaca je stvarno super ja sam stvarno bila odusevljena prvi put kad sam je pravila a i gosti su bili odusevljeni i ukusom i izgledom.
ОдговориИзбришиTi si kraljica ;)
ОдговориИзбришиPredobra,vec par godina po istom receptu pravim za Uskrs,svaki put porasteeee😁
ОдговориИзбришиOdlicna pogaca.Sve pohvale!
ОдговориИзбришиPrelepo izgleda a i ukusan je. Može da se pravi i slatka varijanta.
ОдговориИзбришиgg
ОдговориИзбришиBaš ću da probam
ОдговориИзбришиEvo pravim, javljam kad bude degustirana. Hristos Voskrese.
ОдговориИзбриши👍👍👍
ОдговориИзбришиPravila,extra.dva dana zaredom🙈
ОдговориИзбриши