Ruske kape su kolaci koje pravim nekoliko puta godisnje . Obicno ih pravim kad imamo goste ali i ovako za nas jer dobro prolaze i svi ih volimo...
Recept po kome ih pravim je stari recept nekoliko godina i uzela sam ga iz nekih nasih novina. Pravila sam od ovog recepta i tortu Ruska kapa i bila jako zadovoljna.
Potrebno za patispanj je;
8 jaja
400 grama secera
14 kasika brasna
8 kasika tople vode
2 kasike kakao
malo praska za pecivo
Jaja mutiti sa secerom da postane belo pa dodati vodu ( mozete odvojiti belanca od zumanca i mutiti posebno ali ja nisam to radila za ovaj kolac)
i na kraju dodati brasno kako i pecivo. Smesu sasuti u pleh od sporeta oblozen pek papirom.
Ispeceni i ohladjeni kolac seci casom na kolutove otprilike 5 cm
Spajati po dva koluta filom ( puniti sredinu filom) i filovati okolo spojenog kolaca a zatim valjati u kokos. Napravljene kolace poredjati na tacnu i kada zavrsite sa filovanjem onda premazati cokoladnom glazurom odozgo.
Fil:
1 litru mleka
6 kasika brasna
6 kasika gustina
12 kasika secera
2 kesice vanilinog secera
300 grama margarina
i kokos za valjanje ( oko 200 grama)
U litru mleka i 12 ksika secera zakuvati brasno i gustin i napraviti fil( od te litre mleka odvojiti malo i razmutiti sa brasnom i gustinom)
Ohladjeni skuvani krem sjediniti sa umucenim margarinom tako sto u margarin dodajete po malo krema.
spajati po dva kolutica kremom i filovati okolo i valjati u kokos. Vec spremljene kolace preliti glazurom od cokolade odozgo tako da lice na subaricu
Glazura;
150 grama cokolade otopiti sa malo ulja ili margarina i preliti odozgo.