Ovo je jedno od boljih testa koje sam pravila
. Vise se nesecam gde sam uzela recept jer sam ga imala upisan u svesku jer ranije dok sam upisivala recepte na papiric / svescicu nisam mnogo razmisljala ciji je recept
Testo je tako dobro da ga koristim za razna slana peciva
. Bude jako mekano i dobro i sledeceg dana naravno ako se ne pojede odmah
Camac pogaca je jako dekorativna i dosta puta sam je pravila kada sam imala goste i onima koji jedu spanac se dopala.Mada sam pravila varijantu samo sa sirom zbog mog sina koji ne jede spanac.
Nadam se da ce vam slike biti od pomoci mada ma objasnjenje jer nisam uspela da uslikam ceo proces pravljenja.Obicno se desi to ako kad pocnem da mesim i dodje neko i ja zaboravim da slikam,,,,
250 ml mleka
25 grama kvasca,
1 jaje,
40 grama otopljenog biljnog margarina,
soli
vrlo malo secera
otprilike 500 grama brasna.
U mlako mleko stavi kvasac , secer i malo brasna da uskisne 10 minuta. Viljuskom umuti jaje i margarin i u to dodati taj nadosli kvasac i zamesi sa brasnom.
Ostaviti da nadoce nekih 30 minuta.
Nadoslo testo razvuci oklagijom tanko kao za kiflice ili kao za krofne i vaditi casom / modlom krugove. Svaki od tih krugova nafiluj filom i rukom malo saviti i redjati punjene krugove lagano stisnuto jedno pored drugo da svaki mali taj napunjeni kruzic podseca na camcic.
Slozi kao na slici i redjaj u podmazanu tepsiju .
Fil se pravi od:
500 grama sira
500 grama skuvanog i ocedjenog spanaca ( kao za pitu samo bez jaja) pomesati zajedno i filuj sa time
.Pripremljenu pogacu ostavite da odstoji 30 minuta
Premazati zumancetom pre pecenja
Peci na 200 stepeni 20 minuta.
Jas sam je pravila isto i sa mesom i bila je dobra mada vise volim sir i spanac
Za fil od mesa isprziti crni luk i mleveno meso sa zavinima koje volite,
Нема коментара:
Постави коментар