субота, 21. март 2015.

Hleba sa sargarepom i semenkama

Jako ukusan hleba koji mozete jesti sa kuvanim jelom a moze samo za sendvice.Sargarepa narendana je jedan od sastojaka ali za one koji se plase kakav to ukus ima mogu vam reci da sargarepa samo drzi vlaznost u hlebu a posto sam koristila i suncokretove semenke i bundevine semenke , hleba ima sasvim drugi ukus i ne podseca na sargarepu ni malo....


Hleba sa semenkama i sargarepom
Recept;

Otprilike 9dl brasna ( mozda malo vise)

1dl vode 
2 dl mleka,
 jedno jaje ,
 40 grama kvasca,
 pola dl jogurta 
malo secera 
i soli po ukusu 
4 kasika otopljenog margarina ( moze i ulje) 
5 kasika palente ,
 2 kasike suncokretovih semenki,(  ili 1 kasiku suncokretovih i jednu bundevinih) 
2 rendane sargarepe.
 Stavi sve sastojke pa dodavati brasno da se dobije mekano testo ( ja mesim u masini za hleba a nemora) sacekati 20 minuta da narastea zatim napraviti dve manje vekne ostaviti da stoje jos 40 minuta i peci oko pola sata na 220 stepeni. 
Pre pecenja samo sam ga pokvasila vodom a i posle pecenja.

Нема коментара:

Постави коментар