Jako ukusan hleba koji mozete jesti sa kuvanim jelom a moze samo za sendvice.Sargarepa narendana je jedan od sastojaka ali za one koji se plase kakav to ukus ima mogu vam reci da sargarepa samo drzi vlaznost u hlebu a posto sam koristila i suncokretove semenke i bundevine semenke , hleba ima sasvim drugi ukus i ne podseca na sargarepu ni malo....
Hleba sa semenkama i sargarepom
Recept;
Otprilike 9dl brasna ( mozda malo vise)
1dl vode
2 dl mleka,
jedno jaje ,
40 grama kvasca,
pola dl jogurta
malo secera
i soli po ukusu
4 kasika otopljenog margarina ( moze i ulje)
5 kasika palente ,
2 kasike suncokretovih semenki,( ili 1 kasiku suncokretovih i jednu bundevinih)
2 rendane sargarepe.
Stavi sve sastojke pa dodavati brasno da se dobije mekano testo ( ja mesim u masini za hleba a nemora) sacekati 20 minuta da narastea zatim napraviti dve manje vekne ostaviti da stoje jos 40 minuta i peci oko pola sata na 220 stepeni.
Pre pecenja samo sam ga pokvasila vodom a i posle pecenja.
Hleba sa semenkama i sargarepom
Recept;
Otprilike 9dl brasna ( mozda malo vise)
1dl vode
2 dl mleka,
jedno jaje ,
40 grama kvasca,
pola dl jogurta
malo secera
i soli po ukusu
4 kasika otopljenog margarina ( moze i ulje)
5 kasika palente ,
2 kasike suncokretovih semenki,( ili 1 kasiku suncokretovih i jednu bundevinih)
2 rendane sargarepe.
Stavi sve sastojke pa dodavati brasno da se dobije mekano testo ( ja mesim u masini za hleba a nemora) sacekati 20 minuta da narastea zatim napraviti dve manje vekne ostaviti da stoje jos 40 minuta i peci oko pola sata na 220 stepeni.
Pre pecenja samo sam ga pokvasila vodom a i posle pecenja.
Нема коментара:
Постави коментар