Ovo me vezuje za moje prve pocetke spremanja hrane dolaskom u Svedsku.Prave vorulle ( koje se prave od tankih korica za pitu ) su kineske a ova verzija je domaca .Da li se negde spremaju tako ili je to izmisljeno od neke vredne domacice sa nasih prostora a mozda je i Svedsko( nikad se nisam raspitala ali obecavam da hocu jer sam sad radoznala)Recept sam dobila od moje tetka Mirjane i pravim ga godinama .To sam lako naucila i pravila cesto jer palacinke sam vec znala da spremam , ostatak je jednostavan.Treba nam ispecene palacinke malo kupusa ribanca i mlevenog mesa.
Isprzite mleveno meso sa malo crnog luka i vegete i dodati malo kupusa ribanca radi ukusa i uvijati na principu sarmi....
Uvijamo kao sarmu samo malo duze ..
Spremimo prezlu i umuceno jaje
I onda u vrelom ulju przimo (fritiramo) i sa jedne i druge strane dok ne porumeni
Gotove vorulle zaseci po sredini ( kao na slici ) i jesti sa nekim prilogom moze zelena salata ,moze sos od jogurta i belog luka
A mi jedemo sa sojom ( posto je soja slana) uz pivo!
Нема коментара:
Постави коментар